Vaření s voňavými švestkami: maso, polévky, zavařeniny i lákavé dezerty
Vaření s voňavými švestkami: maso, polévky, zavařeniny i lákavé dezerty
Zdroj: iStock
Vaření s voňavými švestkami: maso, polévky, zavařeniny i lákavé dezerty
Zdroj:
iStock
Máte rádi švestky? Pak určitě oceníte co nejvíc receptů, jak je můžete doma zpracovat. K obědu, večeři, ale i do zásoby na zimu. Protože toto ovoce se nehodí jen do dezertů, vůbec ne. Skvěle si ho vychutnáte s masem, v salátu nebo jako součást polévky. Však čtěte dál!
Jistě, ze švestek připravíte skvělé dezerty a zavařeniny, ale k těm se dostaneme o něco později! Nejprve se podíváme na několik receptů s masem, tentokrát s drůbežím. Švestky se totiž hodí do omáček, jako nádivka, přidané k samotnému masu během pečení nebo ke špízům. Chuť švestek je zkrátka famózní v mnoha podobách.
O něco méně známé je vaření polévek se švestkami. Ale taková vánoční zelňačka nebo slovenská kapustnica je rozhodně výtečnou volbou. Vyzkoušejte recept třeba podle známé Mamachef!
Připravili jsme si pro vás i několik dalších masových receptů, protože nejen s drůbežím si švestky rozumějí. Může to být hovězí i vepřové, záleží jenom na vás.
Chcete si dopřát švestky ve sladkém dezertu? Ochutnejte lokše se švestkami a mákem podle videoreceptu
A co takové plněné taštičky? Všemožné pirohy, varenyky nebo pelmeně jsou již tradiční pochoutkou a můžete je naplnit tím, co vám chutná nejvíc. A my dnes zkoušíme kysané zelí a sušené švestky!
Co by to bylo za výběr receptů, kdyby nám tu chyběly ty do skleničky. Jako první paštiky a nakládaný sýr jako správná chuťovka k vínu. Ze švestek můžete připravit želé nebo je namarinovat.
V případě veliké úrody švestek se hodí zavařování! Džemy, čatní, případně typická povidla, která zná snad každý. Ale co třeba domácí BBQ omáčka ze švestek nebo švestková nutella. Myslíme si, že takové chuťovky byste rozhodně jednou za život měli otestovat.