Speciály

Nové recepty na přílohové kaše (nejen z brambor)

Hedvábně jemná bramborová kaše se spoustou másla a smetany je jedno z nejuspokojivějších jídel. Je tak dobrá, že ten řízek vedle na talíři je skoro zbytečný :) Kaši ale můžete připravit i z mnoha dalších surovin a s tou klasickou mohou svou chutí směle soupeřit.

Pro začátek zkuste brambory nakombinovat s další zeleninou, skvělá je třeba s mrkví nebo celerem, hodí se i vařený květák. Rozhodně nezapomeňte na tradiční lepenici s opečenou cibulkou nebo ještě tradičnější, ale skoro zapomenutou, nastavovanou kaší s kroupami, česnekem a majoránkou (třeba k jitrnici lepší přílohu těžko vymyslíte!).

Další možností, jak připravit výtečnou kaši, jsou luštěniny. Nezavrhujte ani hrachovou kaši, která má zkaženou reputaci díky jídelnám, ale připravená s péčí je naprosto dokonalá! A obdobně lze připravit i výtečnou kaši z fazolí, která má příjemnou neutrální, až oříškovou chuť.

Inspirujte se našimi recepty a vyzkoušejte nové kaše:

Recepty