Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Těstoviny s fazolemi a cizrnou

5 porcí
do 1 hodiny
Těstoviny s fazolemi a cizrnou
Těstoviny s fazolemi a cizrnou Autor: isifa.com
Zkombinovat těstoviny a luštěniny se může zdát poněkud nezvyklé, ale v Itálii je to tradiční pokrm, který skvěle zasytí a chuťově vás určitě mile překvapí.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte česnek, chilli, cibuli, celer a uzenou pancettu a opékejte, dokud nebude cibule měkká a pancetta opečená dozlatova. Přidejte rajčata a vařte na střední teplotě 2 minuty.
  2. Do mixéru dejte polovinu cizrny a fazolí a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Kaši smíchejte se zbývající cizrnou a fazolemi a přidejte do rajčatové směsi. Přidejte vývar a přikryjte pokličkou. Snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.
  3. Vařte těstoviny a až budou „al dente“, přidejte je do pánve s fazolovou směsí.
  4. Ochuťte a pokapejte zbývajícím olivovým olejem. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.
Reklama

Těstoviny s fazolemi a cizrnou Foto:

Těstoviny s fazolemi a cizrnou, foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama