Zkombinovat těstoviny a luštěniny se může zdát poněkud nezvyklé, ale v Itálii je to tradiční pokrm, který skvěle zasytí a chuťově vás určitě mile překvapí.
5 porcí
60 minut
Suroviny
extra panenský olej
3 lžíce
Česnek
2 stroužky
chilli papričky
2 ks
Cibule
1 ks
řapíkatý celer
2 stonky
uzená pancetta
200 g
rajčata z plechovky
100 g
plechovka cizrny
400 g
plechovka borlotti fazolek
400 g
velké bílé fazole
400 g
zeleninový nebo hovězí vývar
1 l
těstoviny fiorelli nebo papardelle
500 g
Sůl
černý pepř
pažitka na ozdobení
Postup přípravy
Na velké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje. Přidejte česnek, chilli, cibuli, celer a uzenou pancettu a opékejte, dokud nebude cibule měkká a pancetta opečená dozlatova. Přidejte rajčata a vařte na střední teplotě 2 minuty.
Do mixéru dejte polovinu cizrny a fazolí a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Kaši smíchejte se zbývající cizrnou a fazolemi a přidejte do rajčatové směsi. Přidejte vývar a přikryjte pokličkou. Snižte teplotu a na mírném ohni vařte 15 minut.
Vařte těstoviny a až budou „al dente“, přidejte je do pánve s fazolovou směsí.
Ochuťte a pokapejte zbývajícím olivovým olejem. Podávejte posypané nasekanou pažitkou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.