zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Veganská galetka ze špaldové mouky se švestkami
Autor: Kuchařka na celý rok Veganská galetka ze špaldové mouky se švestkami

Veganská galetka ze špaldové mouky se švestkami

Hodnoceno: 5x
Plochý křupavý koláč s ovocem nezní zdaleka tak noblesně jako galetka, a přesto je to totéž. Ideální recept na léto, kdy stromy a keře klesají pod tíhou ovoce. Špaldové těsto totiž můžete naplnit libovolným sezonním mixem plodů, a užít si tak pokaždé jinou svačinu.
do 1 hodiny
1 koláč porce

reklama

Suroviny (1 koláč porce)

Náplň:

Postup

  1. Do mísy prosejte obě mouky, promíchejte s vanilkou, kypřicím práškem a solí a přilijte ocet, sirup, rýžový nápoj a kokosový olej. Uhněťte hladké nelepivé těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a uložte do lednice. 
  2. Švestky omyjte, vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky. Troubu předehřejte na 200 °C. 
  3. Těsto rozválejte na pečicím papíru na kruh o průměru 30 cm. Potřete ho 3 lžícemi sirupu a od středu ke kraji (tak aby zůstal alespoň 5cm okraj volný) vyskládejte švestky. Volný okraj těsta přeložte přes švestky směrem dovnitř a potřete ho zbylým javorovým sirupem. 
  4. Koláč pečte v předehřáté troubě 25 minut dozlatova. Vyjměte a nechte zchladnout. 

PRIMA TIP: Rýžový nápoj se vyrábí kvašením rýžové mouky, vyniká obsahem vápníku a nízkým obsahem tuku. Koupíte ho v obchodech se zdravou výživou, na Rohlik.cz nebo v drogeriích dm a Rossmann. 

Veganská galetka ze špaldové mouky se švestkami
Autor: Kuchařka na celý rok Veganská galetka ze špaldové mouky se švestkami

reklama

Kuchařka na celý rok
Marie Donajová

Blogerka MaruškaVEG píše a fotí už pět let veganské recepty a rozhodla se 68 nejoblíbenějších poskládat do Kuchařky na celý rok. Rozdělila je podle surovin do čtyř ročních období a doplnila kapitolami o kvašení, klíčení a zavařování a obsáhlým pojednáním o rostlinné stravě i praktickými tipy z každodenního vaření veganských pokrmů v rodině s dítětem. Veganství ukazuje jako pestrobarevný jídelníček plný surovin, které si snadno vypěstujete na zahradě nebo koupíte v běžném obchodě. Vegansky vařit a jíst tak můžete od rána do večera, a dokonce i o Vánocích. A že to není nuda, nebo jen zrní a tofu, se přesvědčíte už pouhým prolistováním, tak lákavé jsou všechny fotky. 

Knihu zakoupíte s 15% slevou s kódem FRESH15 na webu www.shop-maruskaveg.cz

Související témata: švestky , švestkový koláč , veganské recepty , Sladké