návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestkový koláč s perníkem

Hodnoceno: 4x
10 porcí
nad 2 hodiny
Švestkový koláč s perníkem
Autor: Smoothcooking.cz Švestkový koláč s perníkem
Se švestkovými recepty se teď roztrhne pytel, ale nám to vůbec nevadí! Není totiž nad kvalitní moučník nebo voňavou švestkovou omáčku. Tak jdeme na to! :)

Suroviny (10 porcí)

Drobenka:

Postup

  1. Nejprve vložte suroviny na těsto do mísy. Odvažte cukr a vložte do mísy.
  2. Přidejte mouku, perníkové koření, dále vejce, olej, sušené droždí (pokud používáte čerstvé, tak nechte vzejít kvásek) a nakonec teplé mléko.
  3. Důkladně uhněťte. Těsto bude mít příjemnou konzistenci.
  4. Nechte vykynout. Já ho nechávám vykynout v míse s krytkou a jen do otvoru dám utěrku. Vznikne tam krásné teplo a těsto pěkně kyne.
  5. Zapněte troubu na 170 °C.
  6. Těsto rozprostřete na velký plech. Nebojte se udělat opravdu tenkou placku, protože těsto ještě vykyne.
  7. Na těsto poklaďte švestky. Čím více, tím lépe.
  8. Nakonec připravte drobenku a to tak, že smíchejte všechny suroviny a prsty propracujte.
  9. Zahněte kraje a nechte ještě tak 15 minut pod utěrkou kynout.
  10. Pečte cca 30 minut.

Smooth & cooking
Kateřina Kuranova

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. 

Související témata: Sladké