návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami

Hodnoceno: 5x
4–6 porce
do 30 minut
Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami
Autor: Marek Kučera Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami
Chipsy, tedy dokřupava opečená listová zelenina, jsou momentálním kulinárním hitem stejně jako listová forma kapusty, kadeřávek. Je to také skvělý způsob, jak zužitkovat i velké tvrdší listy, které by jinak mohly skončit v odpadu. Takže tady jste nejen trendy hned několika způsoby, ale i krásně šetrní.

Postup

  1. V misce prošlehejte 3 lžíce oleje, ocet, tymián a med. Podle chuti zálivku osolte a opepřete. Vsypte švestky a obalte je v zálivce, přesuňte je na talíř. 
  2. Předehřejte gril v troubě nebo využijte venkovní gril. Listy kadeřávku potřete zbylým olejem a osolte je. Grilujte je asi 2 minuty, až budou křupavé a na okrajích připečené, jednou je přitom obraťte. Nechte trochu vychladnout a pak vykrojte tuhé vnitřní žebroví.
  3. Ricottu rozdělte na talíře, osolte ji a opepřete. Větší listy kadeřávku natrhejte na menší kousky a ve velké míse je promíchejte se zbylou zálivkou. Rozdělte na ricottu spolu se švestkami a vše zakápněte zbytkem zálivky.

PRIMA TIP: Kadeřávek
Superzelenina a hit poslední doby patří do velké kapustové rodiny, což znamená nejen obrovské chuťové možnosti, ale i obrovské množství vitaminů K a C, minerálů draslíku, fosforu a železa, a také vápníku a hořčíku. Z toho plynou zdravé kosti, duševní vyrovnanost, tělesná svěžest, dobré trávení…

Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami
Autor: Marek Kučera Salát z kadeřávku s ricottou a švestkami

Další originální recepty z podzimní zeleniny najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Podzimní číslo Prima FRESH 2019

Vychutnejte si podzim plný zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: salát , kadeřávek , Malá jídla