návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestkové knedlíky s mákem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Švestkové knedlíky s mákem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Švestkové knedlíky s mákem
Boj o to, z jakého těsta mají být ovocné knedlíky, nikdy neskončí. Nicméně u kombinace švestky–mák je bramborové těsto zcela úžasné. Špičkové trio!

Další neodolatelné recepty s mákem a švestkami najdete v podzimním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 13. září:

Článek

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestrý podzim s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH nabízí téměř 80 nových receptů, které vás provedou pestrým obdobím podzimu. Najdete ho v prodeji už od středy 13. září!

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce doměkka a ještě horké je oloupejte. Jakmile to půjde, rozstrouhejte je najemno (pokud by brambory vystydly, těsto bude tuhé a těžké). Připravte si hrnec s vodou na vaření knedlíků a vodu lehce osolte.
  2. Rozstrouhané brambory zpracujte s hrubou moukou, vejci a žloutkem na měkké vláčné těsto. Vodu v hrnci uveďte do varu. Z těsta rychle oddělujte kousky, v dlani jedné ruky je tvarujte do placiček a balte do nich půlky švestek tak, aby nikde nevykukovaly a aby bylo těsto stejnoměrně silné.
  3. Knedlíky vkládejte do mírně vroucí vody a vařte je asi 8 minut. Zatímco se knedlíky vaří, na pánvi rozehřejte máslo a v misce smíchejte mák s cukrem. Hotové knedlíky důkladně obalujte v máku s cukrem a na talířích přelijte rozpuštěným máslem, případně lehce ochuceným skořicí.

PRIMA TIP: Kdo má rád knedlíky hodně sladké, může si do půlek švestek dát před zabalením ještě kostičku cukru nebo kousek marcipánu.

Švestkové knedlíky s mákem  Foto: Švestkové knedlíky s mákem; foto: L.A. CREATIVE FOOD