Zdeněk Pohlreich

Rybí tacos se zelným salátem podle Zdeňka Pohlreicha

Moje hodnocení
15x

Tacos hodně frčí v Americe, v království stravování, kterému se říká HHF (hand held food – jídlo do ruky). Plněné placky si přímo říkají o pozvánku na grilování, jemnou chuť tresky zvýrazní marináda s chilli a limetou. Avokádový salát s červeným zelím vás okamžitě přenese do Kalifornie. Na ten si tedy raději vezměte vidličky.

4 porce
60 minut
americká

Suroviny

Marináda

Salát

Postup přípravy

  1. Na marinádu promíchejte všechny suroviny. Tresku zbavte pinzetou případných kostí a vložte ji v celku do marinády. Nechte marinovat 30 minut při pokojové teplotě.
  2. Mezitím připravte salát. Avokádo zbavte slupky a pecky a pokrájejte na tenké plátky, zelí nastrouhejte, koriandr posekejte nahrubo, chilli papričku najemno a vše dejte společně s nakládanou kukuřicí do mísy. Majonézu, limetovou šťávu a med promíchejte v misce, přidejte do mísy se salátem a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Marinovanou tresku položte na grilovací mřížku nebo grilovací tál potřený olejem a grilujte ji nad přímým žárovištěm s mírným ohněm 3 minuty z každé strany. Upečenou tresku natrhejte vidličkou na menší kousky.
  4. Placky tacos (nebo tortilly) dejte nahřát na gril nad nepřímé žároviště, a jakmile budou na omak horké, sundejte je z grilu, rovnoměrně naplňte salátem a kousky tresky. Podávejte s plátky limety na zakapání.

PRIMA TIP: Placky na tacos obsahují jen kukuřičnou mouku a vodu, mohou je tak jíst i lidé s intolerancí lepku. Pečlivě si však přečtěte složení, jestli do nich výrobci nepřidali pšeničnou mouku. Prodávají se buď měkké, které stačí jen opéct na grilu nebo nahřát v troubě či v pánvi, nebo smažené ve tvaru mušle pro snadné naplnění. Báječně křupou, ale také se velmi lámou. Ty už opékat na grilu nemusíte.

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů