Honza Vorel / Starobrno

Nakládaný camembert se sušenými švestkami a vlašskými ořechy

Moje hodnocení
4x

Nakládaný sýr je báječná chuťovka k pivu nebo k vínu. V jednoduchosti je krása, stačí pouze pár ingrediencí a vytvoříte opravdu velkou dobrotu. Sušené švestky a vlašské ořechy tvoří dohromady přímo symfonii chutí.

6 porcí
20 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vlašské ořechy a švestky přesekejte na menší kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
  2. Camemberty rozřízněte podélně napůl a dobře osolte a opepřete. Poté přidejte ořechy, cibuli a sušené švestky.
  3. Sýry vložte do uzavíratelné sklenice a zalijte olejem. Trošku protřepte, abyste nádobu zbavili vzduchu. Skladujte na tmavém místě v pokojové teplotě. Nechte zrát 3–6 dnů.
  4. Poté skladujte v lednici.
PRIMA TIP: Perfektním společníkem k této pomazánce je dobře vychlazený extra hořký ležák Starobrno Bitr.

Inspirujte si i dalšími recepty na nakládané sýry

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Honza Vorel / Starobrno


Přečtěte si také

Recepty