Nakládaný camembert se sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Zdroj: Starobrno
Nakládaný camembert se sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Zdroj:
Starobrno
Nakládaný sýr je báječná chuťovka k pivu nebo k vínu. V jednoduchosti je krása, stačí pouze pár ingrediencí a vytvoříte opravdu velkou dobrotu. Sušené švestky a vlašské ořechy tvoří dohromady přímo symfonii chutí.
Postup přípravy
-
Vlašské ořechy a švestky přesekejte na menší kousky, cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
-
Camemberty rozřízněte podélně napůl a dobře osolte a opepřete. Poté přidejte ořechy, cibuli a sušené švestky.
-
Sýry vložte do uzavíratelné sklenice a zalijte olejem. Trošku protřepte, abyste nádobu zbavili vzduchu. Skladujte na tmavém místě v pokojové teplotě. Nechte zrát 3–6 dnů.
-
Poté skladujte v lednici.
PRIMA TIP: Perfektním společníkem k této pomazánce je dobře vychlazený extra hořký ležák Starobrno Bitr.
Nakládaný camembert se sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Zdroj: Starobrno
Nakládaný camembert se sušenými švestkami a vlašskými ořechy
Zdroj:
Starobrno
Inspirujte si i dalšími recepty na nakládané sýry