Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly

Moje hodnocení
5x

Hovězí tatarák patří v našich končinách k velmi oblíbeným chuťovkám. Zkuste tentokrát klasiku trošku osvěžit použitím nezvyklých surovin. Uvidíte, že kdo nic neriskuje, nic nezíská. Za to vy si užijete skutečný gastronomický zážitek.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Namleté nebo naškrábané maso připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte je k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Poté přidejte kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
  2. Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte nahrubo nasekanými kapary.
  3. Podávejte s topinkami z chleba nebo s tousty.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty