Suroviny
- zadní hovězí maso (hovězí zadní maso) 180 g
- kapary 1 lžíce
- kečup (ostrý kečup (např. Otma Gurmán)) 2 lžíce
- švestková povidla (švestková povidla) 1 lžíce
- žloutek (žloutky) 2 ks
- šalotka 1/2 ks
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý černý pepř)
Postup přípravy
- Namleté nebo naškrábané maso připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte je k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Poté přidejte kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
- Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte nahrubo nasekanými kapary.
- Podávejte s topinkami z chleba nebo s tousty.
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly 2 Zdroj: Otma
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly Zdroj: Otma