Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Zdroj: Otma
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Zdroj:
Otma
Hovězí tatarák patří v našich končinách k velmi oblíbeným chuťovkám. Zkuste tentokrát klasiku trošku osvěžit použitím nezvyklých surovin. Uvidíte, že kdo nic neriskuje, nic nezíská. Za to vy si užijete skutečný gastronomický zážitek.
Postup přípravy
-
Namleté nebo naškrábané maso připravte do hluboké mísy. Žloutky oddělte od bílků a přidejte je k masu. Kapary a šalotku nasekejte najemno a vše přidejte do mísy. Poté přidejte kečup, hořčici a povidla. Nakonec masovou směs jemně osolte a opepřete. Výsledek můžete dokořenit, proto teď stačí opravdu špetka.
-
Poté maso se všemi ingrediencemi pořádně prohněťte, ideálně rukama, aby se všechny ingredience pěkně propojily. Z masa vytvarujte bochánek, který posypte nahrubo nasekanými kapary.
-
Podávejte s topinkami z chleba nebo s tousty.
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly 2
Zdroj: Otma
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly 2
Zdroj:
Otma
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Zdroj: Otma
Pikantní tatarák z hovězího masa s kapary a švestkovými povidly
Zdroj:
Otma