Glazurovaný švestkový koláč

Moje hodnocení
11x

Švestkové koláče jsou během podzimu zkrátka nutnost. Upečte pro celou rodinu tuto luxusní sladkou tečku a zachumlejte se společně pod deku. Počasí je na to jak dělané. :)

1 porce
60 minut

Glazura

Postup přípravy

  1. Vejce vyšlehejte s krystalovým a vanilkovým cukrem, postupně přilévejte šlehačku a zašlehejte mouku s kypřicím práškem.
  2. Hladké těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem nebo vymazaného tukem a vysypaného moukou.
  3. Švestky vypeckujte a rozkrájejte na čtvrtiny, klaďte je přes celý povrch těsta. V předehřáté troubě pečte na 180 °C. Zda je koláč hotový, poznáte tak, že zapíchnete párátko nebo špejli do těsta, a pokud vyjde ven suché, máte hotovo.
  4. V mezičase si připravte glazuru. V kastrůlku rozehřejte džem s rumem a prohřívejte tak dlouho, až je glazura úplně lepkavá.
  5. Glazuru propasírujte a ještě teplou nanášejte na hotový švestkový koláč.

TIP od Dortisima: Rádi byste zužitkovali švestky a nechce se vám připravovat domácí glazura? Použijte želatinu ve spreji. Práce s ní je rychlá, stačí jen nastříkat. Výsledkem bude perfektně lesklý, stejnoměrně pokrytý a hlavně chutný koláč.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Dortisimo


Přečtěte si také

Recepty