zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Švestkovo–maková marmeláda
Autor: Náš modrý mák Švestkovo–maková marmeláda

Švestkovo–maková marmeláda

Hodnoceno: 1x
Sezona švestek stále nekončí, a pokud jich máte hodně, asi přemýšlíte, co s nimi? Kromě povidel, slivovice a zmrazení si ze švestek můžete udělat i marmeládu. Pokud máte rádi kombinaci máku a švestek, tak se do ní určitě pusťte. Tahle kombinace je prostě skvělá a nikdy neomrzí.
do 1 hodiny
5 skleniček porcí

reklama

Suroviny (5 skleniček porcí)

Postup

  1. Vypeckované švestky pokrájejte, vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr a pomalu přiveďte k varu. Lehce vařte asi pět minut a přitom sbírejte bílou pěnu. Nakonec přidejte mletý mák a řádně promíchejte.
  2. Hotovou marmeládu naplňte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte na pět minut dnem vzhůru. Skladujte v lednici a do jednoho měsíce snězte.
  3. Švestkovo-maková marmeláda je ale tak dobrá, že vám stejně tak dlouho v ledničce nevydrží.

Švestkovo–maková marmeláda  Foto: Švestkovo–maková marmeláda; foto: Náš modrý mák

Více informací o naší české tradiční plodině – máku najdete na www.nasmodrymak.cz

reklama

Související témata: Sladké , Česká kuchyně