Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švestkovo–maková marmeláda

5 skleniček porcí
do 1 hodiny
Švestkovo–maková marmeláda
Švestkovo–maková marmeláda Autor: Náš modrý mák
Sezona švestek stále nekončí, a pokud jich máte hodně, asi přemýšlíte, co s nimi? Kromě povidel, slivovice a zmrazení si ze švestek můžete udělat i marmeládu. Pokud máte rádi kombinaci máku a švestek, tak se do ní určitě pusťte. Tahle kombinace je prostě skvělá a nikdy neomrzí.
Reklama

Suroviny (5 skleniček porcí)

Reklama

Postup

  1. Vypeckované švestky pokrájejte, vložte do hrnce, přidejte želírovací cukr a pomalu přiveďte k varu. Lehce vařte asi pět minut a přitom sbírejte bílou pěnu. Nakonec přidejte mletý mák a řádně promíchejte.
  2. Hotovou marmeládu naplňte do sterilizovaných sklenic, zavíčkujte a otočte na pět minut dnem vzhůru. Skladujte v lednici a do jednoho měsíce snězte.
  3. Švestkovo-maková marmeláda je ale tak dobrá, že vám stejně tak dlouho v ledničce nevydrží.
Reklama

Švestkovo–maková marmeláda  Foto: Švestkovo–maková marmeláda; foto: Náš modrý mák

Více informací o naší české tradiční plodině – máku najdete na www.nasmodrymak.cz

Související témata: Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama