Regionální potravina

Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou

Moje hodnocení
2x

Jak chutná nebe? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Omáčka

  • švestkový nebo švestkovo-hručkový džem či povidla (ideálně Náš džem švestka-hruška / Petr Kareš) 1 sklenička
  • cukr krupice
  • solamyl 1 lžička
  • olej (rum) 50 ml

Postup přípravy

  1. Máslo nechte povolit při pokojové teplotě, ušlehejte s cukrem do pěny a pozvolna vmíchejte vejce a žloutek. Poté přidejte tvaroh a ostatní suroviny. Nechte odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujte noky. Vařte v lehce osolené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.
  2. Strouhanku opražte nasucho na pánvi dozlatova, poté přidejte skořici a cukr. Hotové noky obalte v ochucené strouhance.
  3. Na omáčku nechte rozpustit povidla s trochou vody. Přidejte panáka rumu a cukr podle chuti. Nakonec zahustěte solamylem, který si rozmíchejte zvlášť ve studené vodě a poté vmíchejte do omáčky.

PRIMA TIP: Pokud nemáte domácí džemy nebo povidla, jednoznačně doporučujeme Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ. Ovocné dobroty exkluzivní chuti, které získaly v Královéhradeckém kraji ocenění Regionální potravina.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty