zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou
Autor: Regionální potravina Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou

Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou

Hodnoceno: 2x
Jak chutná nebe? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Máslo nechte povolit při pokojové teplotě, ušlehejte s cukrem do pěny a pozvolna vmíchejte vejce a žloutek. Poté přidejte tvaroh a ostatní suroviny. Nechte odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujte noky. Vařte v lehce osolené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.
  2. Strouhanku opražte nasucho na pánvi dozlatova, poté přidejte skořici a cukr. Hotové noky obalte v ochucené strouhance.
  3. Na omáčku nechte rozpustit povidla s trochou vody. Přidejte panáka rumu a cukr podle chuti. Nakonec zahustěte solamylem, který si rozmíchejte zvlášť ve studené vodě a poté vmíchejte do omáčky.

PRIMA TIP: Pokud nemáte domácí džemy nebo povidla, jednoznačně doporučujeme Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ. Ovocné dobroty exkluzivní chuti, které získaly v Královéhradeckém kraji ocenění Regionální potravina. 

Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou
Autor: Regionální potravina Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou
Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou
Autor: Regionální potravina Tvarohové noky se švestkovo-hruškovou omáčkou a křupavou strouhankou

reklama