Kuře Marbella s olivami a sušenými švestkami

Moje hodnocení
6x

My se jídel z jednoho pekáče zkrátka nemůžeme nabažit! Ať už jsou masová, nebo třeba zeleninová. Dnes jsme vsadili na kuře s olivami a kapary, něčemu takovému se totiž nedá odolat.

4 porce
90 minut

Suroviny

  • kuřecí stehna (s kostí a kůží) 4 ks (cca 1,5 kg)
  • česnek, oloupaný a rozmáčknutý nožem 6 stroužků
  • oregano (sušené oregano) 1 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • hrubě mletý černý pepř 1/2 lžičky
  • červený vinný ocet 60 ml
  • extra virgin olivový olej (olivový olej) 60 ml
  • vypeckované sušené švestky cca 100 g
  • vypeckované zelené olivy cca 100 g
  • kapary 60 g + 2 lžíce nálevu
  • bobkový list (bobkové listy) 3 ks
  • hnědý cukr 50 g
  • bílé víno (suché bílé víno) 125 ml
  • najemno nasekaná hladkolistá petrželka na podávání 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna omyjte, osušte a ostrým nožem v kloubu oddělte paličky od horních částí stehen.
  2. Naporcované maso dejte do (ideálně skleněné) mísy, přidejte rozmáčknuté stroužky česneku, oregano, sůl, pepř, ocet, olivový olej, švestky, olivy, kapary se 2 lžícemi nálevu a bobkové listy.
  3. Vše jemně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a nechte do druhého dne marinovat v chladničce.
  4. Následující den předehřejte pečicí troubu na 175 °C. Namarinované maso i s veškerou marinádou a ingrediencemi, rozložte v jedné vrstvě do zapékací mísy a přelijte bílým vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr.
  5. Pečte v předehřáté troubě dozlatova přibližně 60 minut. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem. Podávejte posypané najemno nasekanou petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty