Knedlíčky
- měkký tvaroh 250 g
- jemná celozrnná špaldová mouka 100 g
- Vejce 2 ks
- Máslo 40 g
- Citronová kůra 1 lžička
- špetka soli
Omáčka
- Med 1 lžíce
- citrónová šťáva podle chuti
- vypeckované švestky 500 g
K podávání
- bílý jogurt 200 g
- Mák 20 g
Postup přípravy
- Máslo utřete se žloutky do pěny, vmíchejte mouku, sůl, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru a nakonec sníh z bílků. Těsto nechte uležet 10 minut a poté tvarujte lžící knedlíčky (nočky), které vařte ve vroucí vodě asi 5 minut, dokud nevyplavou.
- Švestky nakrájejte na menší kousky a společně s medem a citronovou šťávou je povařte.
- Každou porci knedlíčků polijte omáčkou, posypte mákem a zdobte jogurtem.
- 1 porce obsahuje: 1343 kJ / 320 kcal, bílkoviny: 16 g, sacharidy: 28 g, tuky: 16 g