Pečení Jenda báseň

Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní

Moje hodnocení
1x

Pomeranč si spojujeme spíše se zimními měsíci stejně jako perník, ale jejich kombinace ještě s tvarohovou náplní a pudinkovou polevou tvoří perfektní letní moučník, který osvěží v horkých dnech. Schválně necháváme odměřování na hrnky (250 ml), díky kterému tento skvost zvládne i školák.

20 porcí
90 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Plech o rozměrech 35 × 25 cm vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C, horní a dolní ohřev.
  2. V míse smíchejte obě prosáté mouky a cukry, kypřicí prášek, kakao a skořici. V druhé míse prošlehejte mléko, vejce a olej. Suchou směs zapracujte pomocí stěrky do tekuté směsi a vymíchejte dohladka. Vmíchejte rybízovou zavařeninu.
  3. Těsto vlijte na plech, zlehka ho postříkejte vodou z rozprašovače a pečte v předehřáté troubě asi 25 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá a suchá. Upečený perník vytáhněte a nechte zchladnout.
  4. Pomocí stěrky promíchejte tvaroh s cukrem dohladka. Natřete ho na vychladlý korpus.
  5. Na polevu zahřívejte v rendlíku 1,5 hrnku džusu s cukrem. Ve zbylém džusu prošlehejte metličkou pudink dohladka. Směs vlijte do horkého džusu a míchejte a vařte na nižší teplotě 2 minuty do zhoustnutí. Ihned vlijte rovnoměrně na tvarohový krém a uložte do lednice přes noc.
  6. Vychlazený moučník krájejte na stejně velké kostky.
PRIMA TIP: Suroviny na těsto vytáhněte z lednice alespoň půl hodiny před pečením, aby získaly stejnou teplotu. Zabráníte tak sražení těsta. Jako odměrku použijte hrnek o obsahu 250 ml.

Vyzkoušejte také recept na jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného vidoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pečení Jenda báseň

Jan Jirka Pečení Jenda báseň

Jenda Jirka se velmi rychle stal miláčkem televizních diváků pořadu Peče celá země. Získal si je svou bezprostředností, sympatickým chováním i jednoduchými, a přesto velmi dobrými a nápaditými recepty. A přesně taková je i jeho kuchařka, ostatně svědčí o tom i přesmyčka v názvu. Čtenářům, a hlavně vášnivým pekařům a pekařkám, předkládá své oblíbené recepty na klasické české moučníky i moderní dezerty a ozvláštňuje je nevšedními surovinami i kreativními nápady. Ale nebojte, všechny ingredience seženete v běžném obchodě, a tak se můžete pustit do pečení klidně hned.

Vydalo nakladatelství Albatros / XYZ.


Přečtěte si také

Recepty