reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha

Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha

Hodnoceno: 4x
„Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá. Nemám totiž v oblibě, když je maso na tatarák namleté moc jemně. Ztrácím v něm pak jeho kouzlo a tolik důležitou texturu. Topinku dělám suchou, já nerad ty, co jsou utopené v oleji.“
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi z obou stran nebo 5 minut v troubě předehřáté na 150 °C. 
  2. Maso promíchejte s nasekanými kapary, worcesterskou omáčkou, kečupem, hořčicí a žloutky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vmíchejte k masu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. 
  3. Česnek oloupejte a potřete jím opečený chléb. Podávejte s tatarákem. 
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha
Autor: Marek Bartoš / Taková normální kuchařka Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha

Taková normální kuchařka
Zdeněk Pohlreich

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření. 

Vydalo nakladatelství Sevruga

reklama

reklama