Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Spouštím video za 5s.
Oblíbený recept na tatarák z hovězího masa podle Zdeňka Pohlreicha
„Pro přípravu klidně použijte zadní hovězí nebo roštěnec. Tatarák nemelu na mlýnku. Dávám si s ním práci a krájím ho ručně, abych si mohl sám určit, jak moc bude směs hrubá. Nemám totiž v oblibě, když je maso na tatarák namleté moc jemně. Ztrácím v něm pak jeho kouzlo a tolik důležitou texturu. Topinku dělám suchou, já nerad ty, co jsou utopené v oleji.“
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- chleba 4–8 krajíců
- jemně krájené neb škrábané hovězí maso na tatarák (svíčková, falešná svíčková, zadní, roštěnec) 600 g
- kapary 1 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- kvalitní kečup 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- žloutky 4 ks
- malá cibule, ideálně šalotka 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi z obou stran nebo 5 minut v troubě předehřáté na 150 °C.
- Maso promíchejte s nasekanými kapary, worcesterskou omáčkou, kečupem, hořčicí a žloutky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vmíchejte k masu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Česnek oloupejte a potřete jím opečený chléb. Podávejte s tatarákem.
Taková normální kuchařka
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vždy prosazoval zdravý selský rozum, ať už při vaření, nebo v restauracích, které vedl i zlepšoval v televizním pořadu Ano, šéfe! Taková normální kuchařka je zhmotněním jeho postoje. Obsahuje recepty na hlavní jídla z běžně dostupných, zdravých surovin, které zvládne připravit začínající kuchařka i zkušená matadorka. Sám přiznává, že i doma vaří stejně – „hlavně ať je to dobré, rychle hotové a ať to není žádná věda.“ Kapitola omáček rozšíří vaše pole působnosti, stejně jako základní vybavení špajzky i tipy, jak zužitkovat to, co zbyde třeba od oběda. Prostě takové normální domácí vaření.
Vydalo nakladatelství Sevruga.