Suroviny
- chléb 4–8 krajíců
- hovězí maso (jemně krájené neb škrábané hovězí maso na tatarák - svíčková, falešná svíčková, zadní, roštěnec) 600 g
- kapary 1 lžíce
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- kečup (kvalitní) 1 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- žloutek 4 ks
- cibule (malá, ideálně šalotka) 1 ks
- česnek 4 stroužky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Krajíce chleba opečte nasucho na pánvi z obou stran nebo 5 minut v troubě předehřáté na 150 °C.
- Maso promíchejte s nasekanými kapary, worcesterskou omáčkou, kečupem, hořčicí a žloutky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a vmíchejte k masu. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Česnek oloupejte a potřete jím opečený chléb. Podávejte s tatarákem.
Vyzkoušejte také carpaccio z hovězí svíčkové podle videoreceptu se Zdeňkem Pohlreichem