Švestková nutella

Moje hodnocení
3x

Švestky jsou nedílnou součástí české kuchyně, jsou velmi chutné, zdravé a obsahují vysoký podíl vlákniny. Letošní úroda švestek se vydařila, tak pokud ještě máte zásoby, určitě vyzkoušejte tuto švestkovou nutellu!

1 porce
120 minut

Suroviny

  • sladké švestky 2 kg
  • datle 400 g
  • čokoláda min. 70% 150 g
  • kakao 100 g
  • špetka soli

Postup přípravy

  1. Vypeckované švestky rozmixujte, rozvařte a odstavte.
  2. Datle bez pecek vložte do rozvaru a nechte několik hodin odstát, dokud nezměknou.
  3. Pak vše opět rozmixujte. Vařte za neustálého míchání, dokud se voda ze švestek neodpaří a masa nezhoustne.
  4. Přisypte kakao a nalámanou čokoládu. Opět chvilku povařte.
  5. Plňte do horkých skleniček, podobně jako džem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hodně domácí


Přečtěte si také

Recepty