Marcel Ihnačák

Taštičky plněné kysaným zelím a sušenými švestkami

Moje hodnocení
4x

V nové kuchařce Marcela Ihnačáka najdete recepty z dostupných surovin, které ale překvapí nevšedními kombinacemi chutí. Třeby tyto taštičky z listového těsta snoubí kysané zelí s nasládlými sušenými šveskami a funguje to naprosto parádně. Tahle kombinace je známá třeba z vánoční kapustnice a stejně dobře funguje i v této chuťovce.

4 porce
60 minut
slovenská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Švestky sceďte, nakrájejte je a se zelím krátce opékejte na olivovém oleji. Ochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
  2. Plát listového těsta rozkrojte na menší čtverce, navrstvěte švestkovo-zelnou směs, okraje potřete rozšlehaným vejcem a těsto přeložte do tvaru taštičky. Taštičky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem, posypejte sezamem a pečte dozlatohněda v troubě předehřáté na 200 °C.
  3. Servírujte ještě teplé, pokapané olivovým olejem, se švestkovými povidly a ozdobené řebříčkem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty