Taštičky plněné kysaným zelím a sušenými švestkami
Zdroj: Hostina
Taštičky plněné kysaným zelím a sušenými švestkami
Zdroj:
Hostina
V nové kuchařce Marcela Ihnačáka najdete recepty z dostupných surovin, které ale překvapí nevšedními kombinacemi chutí. Třeby tyto taštičky z listového těsta snoubí kysané zelí s nasládlými sušenými šveskami a funguje to naprosto parádně. Tahle kombinace je známá třeba z vánoční kapustnice a stejně dobře funguje i v této chuťovce.
4 porce
60 minut
slovenská
Postup přípravy
-
Švestky sceďte, nakrájejte je a se zelím krátce opékejte na olivovém oleji. Ochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout.
-
Plát listového těsta rozkrojte na menší čtverce, navrstvěte švestkovo-zelnou směs, okraje potřete rozšlehaným vejcem a těsto přeložte do tvaru taštičky. Taštičky dejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem, posypejte sezamem a pečte dozlatohněda v troubě předehřáté na 200 °C.
-
Servírujte ještě teplé, pokapané olivovým olejem, se švestkovými povidly a ozdobené řebříčkem.
Taštičky plněné kysaným zelím a sušenými švestkami
Zdroj: Hostina
Taštičky plněné kysaným zelím a sušenými švestkami
Zdroj:
Hostina