Najděte si recept
Na co máte chuť?

Švestkové knedlíky s mákem
Švestky jsou všude! V koláčích, crumblech, ale nesmí chybět ani v populárních knedlících. Když je zasypete mákem a zalijete voňavým medovým máslem, neodolá ani ten, kdo dřív sladké knedlíky moc nemusel. Věřte nám! :)
do 1 hodiny
3–4 porce
Suroviny (3–4 porce)
- švestky 10 ks
- hrubá pšeničná bílá nebo celozrnná mouka 250 g
- brambory 600 g
- špetka soli
- vejce 2 ks
- mletý mák na obalení knedlíků
- nízkotučný tvaroh (ve vaničce) 250 g
- máslo nebo přepuštěné máslo 50 g
- med 50 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Brambory uvařte ve vodě doměkka.
- Ještě vlažné brambory oloupejte a nastrouhejte najemno nebo prolisujte.
- K bramborám přidejte mouku, vajíčko a sůl a zpracujte vláčné těsto.
- Pokud bude těsto moc řídké, přidejte další mouku. Bacha ale na to, aby těsto nebylo příliš husté/tvrdé. Mělo by být vláčné a nelepivé.
- Švestky omyjte a vyjměte z nich pecku. Pozor na to, aby však zůstaly celé.
- Z bramborového těsta pak vytvořte 10 tenkých placiček, do kterých zabalte švestky.
- Pokud se těsto moc lepí, pomoučete si ruce hrubou moukou.
- Švestky zabalte opravdu důkladně a rovnoměrně, nesmí být nikde žádná trhlinka.
- Do velkého hrnce dejte vodu, a když začne vřít, vhoďte do ní opatrně knedlíky.
- Vařte nyní 8–10 minut.
- Máslo s medem rozpusťte na pánvi a míchejte, dokud se dostatečně nepropojí.
- Uvařené knedlíky obalte v máku a polijte je medovým máslem.
- Podávejte s tvarohem.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)