návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Slovenská kapustnica s klobásou a sušenými švestkami

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 1,5 hodiny
Slovenská kapustnica s klobásou a sušenými švestkami
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenská kapustnica s klobásou a sušenými švestkami
Stejně jako je u nás na Štědrý večer víceméně nezbytný kapr se salátem, u sousedů na Slovensku je to hustá zelňačka (po slovensky kapustnica) se spoustou dalších skvělých věcí. Předpisy se krajově i po rodinách dost liší, vybrali jsme jeden hodně, hodně luxusní, který si můžete připravit třeba na Silvestra.

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Omyté maso zalijte v hrnci vodou, lehce osolte, uveďte do varu a pak na mírném stupni vařte asi hodinu a půl zcela doměkka. Maso vyndejte a až s ním budete moct manipulovat, rozdělte ho na kousky nebo vlákna. Uchovejte je v misce, zalité trochou vývaru, aby neosychalo.
  2. Cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky nebo kostičky a v hrnci ji osmažte na rozehřátém sádle. Přidejte plátky česneku a ještě chvíli je smažte, aby se rozvoněl. Zalijte vývarem, přidejte nakrájené brambory, sušené houby, švestky a koření. Vařte asi 10 minut, pak přidejte scezené zelí a vařte ještě 20 minut.
  3. Do polévky přidejte na kostičky nakrájenou šunku, kolečka klobásy a obrané maso. Nakonec dochuťte paprikou, osmaženou na másle. 

PRIMA TIP: Slovenská kapustnica přímo volá po rozležení, proto se připravuje den předem. 

Slovenská kapustnica s klobásou a sušenými švestkami
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Slovenská kapustnica s klobásou a sušenými švestkami