návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestkové knedlíky s marcipánem

Hodnoceno: 0x
3 porce
do 1 hodiny
Švestkové knedlíky s marcipánem
Autor: Coolinářka Švestkové knedlíky s marcipánem
Ovocné knedlíky všeho druhu k létu prostě patří! Když do nich navíc přidáte kostičku marcipánu, stane se z nich lahůdka, za kterou by se nemuseli stydět ani v luxusní restauraci.

Postup

  1. Nejdřív uvařte brambory ve slupce doměkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.
  2. Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle. K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli. Ručně vypracujte kompaktní těsto.
  3. Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu. Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.
  4. Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.
  5. Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky s marcipánem 2 Foto: Švestkové knedlíky s marcipánem; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.