Speciály

Vyzkoušejte recepty na nejlepší domácí hranolky z brambor i jiné zeleniny

Hranolky jsou skutečný celosvětový fenomén. Těžko hledat zemi, kde byste dokřupava usmažené bramborové hranolky nenašli na jídelním lístku. Všichni je milujeme a všichni také víme, že to není žádný symbol zdravé stravy. Ale jde to i jinak – přesvědčte se v našem výběru receptů.

O tom, kde hranolky vůbec vznikly, se dodnes přou Francie s Belgií. Důležité ale je, že jejich věhlas skutečně doputoval do všech koutů světa. V dnešní době, kdy se snažíme alespoň trochu vrátit k přirozené a zdravé stravě, je mísa plná smažených brambor trochu mimo mísu :) Přesto se své oblíbené pochoutky nemusíte vzdát, jde to totiž i jinak, zdravěji, a přesto neméně chutně.

Můžete zkusit hranolky pečené v troubě – k jejich přípravě stačí jen trochu oleje, můžete je zajímavě okořenit a dochutit a vypečou se parádně dokřupava. Místo průmyslových dochucovadel si k nim připravte třeba jogurtový dip s bylinkami.

Kromě brambor můžete připravit hranolky i z různých dalších druhů zeleniny, hodí se ty tvrdší druhy, jako jsou batáty, dýně, mrkev, řepa, celer, cuketa, lilek nebo pastinák.

Přinášíme vám spoustu zajímavých receptů, jak si připravit ty nejlepší domácí hranolky:

Recepty