Suroviny
- máslové sušenky 330 g
- kakao 20 g
- máslo 120 g
Náplň:
- želatina 10 plátků
- bílá čokoláda 200 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- kokosové mléko 500 ml
- vanilkové aroma
Na dokončení:
- jahody 300 g
- dortové želé 1 balení
Postup přípravy:
- Sušenky rozmixujte najemno, prosejte k nim kakao a přidejte rozpuštěné máslo. Vše vypracujte v pevnou hmotu. Namačkejte ji na dno pekáčku s vyšším okrajem (rozměr 20×24 cm) vyloženého pečicím papírem.
- Želatinu namočte do trošky studené vody a nechte nabobtnat. Čokoládu rozpusťte nad horkou vodní lázní. Smetanu s kokosovým mlékem nalijte do kastrůlku a zahřejte. Poté promíchejte s rozpuštěnou čokoládou.
- Do teplé směsi přidejte vanilkové aroma, pak vmíchejte želatinu vymačkanou od přebytečné tekutiny a míchejte, dokud se nerozpustí. Nalijte na korpus ve formě a nechte tuhnout cca 3 hodiny v chladu.
- Navrch rozložte očištěné a na kousky nakrájené jahody. Želé připravte dle návodu na obalu a nalijte ho na povrch koláče. Nechte zatuhnout a nakrájejte na kousky.
Hledáte další tip na jahodový dezert bez pečení? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami
Nebo zkuste další lahodné řezy: