návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestková BBQ omáčka

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Švestková BBQ omáčka
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Švestková BBQ omáčka
Pokud nechcete švestky využít na povidla, zkuste tuto švestkovou bbq omáčku! Perfektně se hodí ke grilovanému masu či minutkám nebo k namáčení různých sýrů jako chuťovka.

Článek

Švestkový litý koláč s mákem Foto:

16 receptů se švestkami a slívami

Švestky jsou náš národní poklad! Jsou tací, co tvrdí, že na vaření a pečení je jich škoda, když z nich může být ta nejlepší slivovice, ale na druhou stranu – takové...

Postup

  1. Vypeckované švestky vložte spolu s česnekem a zázvorem do mixéru a rozmixujte.
  2. V hrnci na oleji zesklovaťte cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte rozmixované švestky, rajčatovou passatu a všechny ostatní ingredience.
  3. Promíchejte a při střední teplotě vařte půl hodiny. Jak omáčka houstne a probublává, má tendenci prskat. Je lepší použít poklici. Nechte ale kousek odkrytý, aby se mohla vypařovat tekutina.
  4. Dávejte pozor na připálení, občas ode dna promíchejte. Nakonec omáčku ještě rozmixujte ponorným mixérem a dochuťte.
  5. Omáčku můžete použít ihned nebo ji sterilovat do zásoby v dobře vymytých a vysušených sklenkách. Sterilujte 20 minut při 80°C.
  6. Lze také horké naplnit do sklenek, dobře uzavřít a otočit dnem vzhůru. Takto sklenky nechte do úplného zchladnutí.

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: