redakce Prima FRESH

Svařené víno alias svařák voní kořením a chutná báječně

Moje hodnocení
16x

Svařené víno k Vánocům dozajista patří. Jeho vůně a chuť nám symbolizuje Advent a sváteční čas, kdy se procházíme vánočními trhy. Svařené víno, lidově řečeno svařák, ale není výsadou jen vánočních trhů, udělat si ho můžete i doma.

4 porce
30 minut

Nechte se vést při přípravě svařeného vína návodným videoreceptem

Postup přípravy

  1. Hřebíček zapíchejte do omytého pomeranče.
  2. Do hrnce nalijte červené víno a svařte společně s pomerančem, kořením a cukrem.
  3. Nechte odpařit víno a přilijte vodu. Vařte cca 30 minut.

Vyzkoušejte i recepty na další horké zimní nápoje:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty