Suroviny
- kuřecí prsní řízek (nebo vepřový) 4 ks
- vejce 2 ks
- strouhanka
- cibule 2 ks
- sušený česnek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- máslo
- olej
Postup přípravy
- Maso naklepejte, osolte, opepřete a posypejte sušeným česnekem. Obalte nejprve ve strouhance, hodně ji do masa vmáčkněte, třeba i plochou stranou paličky. Poté protáhněte osolenými vejci rozmíchanými s trochou mléka. Ihned klaďte na pánev s rozehřátým olejem a opečte z obou stran.
- Maso vyjměte a na stejné pánvi orestujte na proužky nakrájené cibule. Cibuli přendejte do pekáčku, na ni rozprostřete maso, na maso dejte kousky másla, podlijte několika lžícemi vody a dáejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na přibližně 25 minut. Výpekem můžete přelévat maso.
Vyzkoušejte také recept na šťavnaté holandské řízky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept: Holandský řízek se sýrem