Suroviny
- vypeckované švestky 1 kg
- menší biopomeranče 2 ks
- želírovací cukr 2 : 1 500 g
- vlašské ořechy 100 g
- tmavý rum 75 ml
Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Promíchejte švestky, pomeranče pokrájené na plátky a cukr. Přiklopte a nechte asi hodinu odpočívat, ovoce pustí šťávu.
- Poté přiveďte k varu a za stálého míchání na středním plameni vařte asi 1 a 1/2 hodiny do zhoustnutí. Když po dně protáhnete vařečku a zůstane po ní cestička, je hotovo. Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a rum. Naplňte do sklenic, uzavřete a na chvíli převraťte dnem vzhůru.
- Zavařenina je výborná do jogurtu, na chleba, na lívance či palačinky.