Česká kuchyně má zbytečně špatnou pověst. Pravdou je, že některá jídla jsou poměrně těžká, obsahují hodně mouky a také tuku. Ale právě proto chutnají tak dobře! Jaká by to byla rodinná oslava bez svíčkové nebo pečené kachny? A co teprve knedlíky? Ty jsou v rámci světové gastronomie celkem unikátní a perfektně pasují k oblíbeným omáčkám.
V našem výběru nesmí chybět ani polévky. Protože Češi své polévky opravdu milují! Jsme hrdí na kulajdu, bramboračku i zelňačku... Nechybí v nich naše nejtypičtější suroviny: brambory, houby a zelí.
A další unikát? Ovocné knedlíky a další sladká jídla, která servírujeme jako hlavní chod. Cizinci se tomu diví, ale jen do chvíle, než ochutnají :)))
Sladké je vůbec naše doména. Buchty, ovocné drobenkové koláče, povidla, mák a tvaroh, to je naše gusto!