Kuřecí špízy se švestkami
Zdroj: kuchařka Jíme zdravě
Kuřecí špízy se švestkami
Zdroj:
kuchařka Jíme zdravě
Moje hodnocení
25x
Špízy jsou vděčné a velmi oblíbené. Můžete je grilovat na venkovním grilu nebo klidně doma na pánvi, ale vždy si zaručeně pochutnáte. Pečená zelenina dodá masu šťavnatost, a pokud přidáte sušené švestky, vznikne přímo mana nebeská!
Rýži dejte vařit do osolené vody podle návodu na obalu (cca 25–30 minut).
Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli si oloupejte a nakrájejete na větší kusy, aby šla napichovat. To samé udělejte s paprikou.
V misce smíchejte med, šťávu z citronu, olivový olej a koření. Nakonec přidejte maso a nechte alespoň 20 minut marinovat.
Na špejli napichujte střídavě maso, papriku, cibuli a švestky. Mělo by vzniknout 8 špízů, které opékejte ze všech stran na grilovací pánvi s olivovým olejem cca 12 minut. Hotové špízy podávejte s celozrnnou rýží.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Začínali tři, mají za sebou stovky receptů a tři úspěšné kuchařky a teď připravili další. S kuchařkou Jíme zdravě po celý rok se snadno zorientujete, které ovoce a zelenina jsou ideální ke zpracování, obsahuje totiž sezónní kalendář. Jarní recepty pracují například s ředkvičkou, chřestem a špenátem, letní s cuketou, lilkem či drobným ovocem, na podzim na vás čeká nejen dýně, jablka a houby, v zimě zas budete vařit s batáty, kapustou či červenou řepou a podobně. Přes 150 receptů na 400 stranách pořídíte od října v knihkupectvích po celé ČR za 699 Kč nebo na eshopu Jíme zdravě. Zajímavostí je, že kniha je oboustranná, v polovině se bude přetáčet, proto má dvě výrazné obálky – s malinami ze strany přední a s kapustou ze strany zadní.