reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Švestkové chutney
Autor: Coolinářka Švestkové chutney

Švestkové chutney

Hodnoceno: 0x
Jestli už netušíte, jak zužitkovat švestky ze zahrádky, zkuste tuto orientální variaci chutney. Hodí se k uzenému masu nebo grilované krkovičce. Pokud chcete chutney do zásoby zavařit, znásobte si množství surovin, ať ho máte dostatek. :)
do 30 minut
2 menší sklenice porce

reklama

Suroviny (2 menší sklenice porce)

Postup

  1. Na lžíci oleje orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku.
  2. Na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř.
  3. Vše lehce podlijte vodou, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, dokud se švestky nerozvaří. Poté přidejte vinný ocet a odkryté vařte ještě 5 minut.
  4. Tyčovým mixérem směs rozmixujte, přisypte želírovací cukr, provařte a dosolte. Když necháte chutney v ledničce třeba týden uležet, jeho chuť se ještě zvýrazní.

Švestkové chutney Foto: Švestkové chutney; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

reklama