Najděte si recept
Na co máte chuť?

Tvarohové knedlíky jahodové
Tvarohové knedlíky je nejlepší uválet, uvařit a hned sníst, ale dají se uvařené skladovat i dva dny v lednici a ohřívat nad párou nebo v lepším případě syrové (neuvařené) zamrazit a pak třeba dávno po sezoně jahod je přímo z mrazáku vhodit do vroucí vody a vařit stejně jako čerstvé.
do 1 hodiny
26 ks malých knedlíků porcí
Suroviny (26 ks malých knedlíků porcí)
- tučný tvaroh ve vaničce 250 g
- hrubá mouka 200 g
- Sůl
- Žloutek 1 ks
- jahody
K podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Všechny ingredience smíchejte a rukou vypracujte těsto, které se nelepí (ale s přisypáváním mouky to nepřehánějte). Z těsta odebírejte kusy asi do dlaně velké a vypracujte z nich válečky cca 3 cm v průměru.
- Rozplácněte je na vále, posaďte na ně jahody (střední velikosti), oddělte od sebe těsto na jednotlivé knedlíky, prsty postupně vytahujte těsto a spojte ho nad jahodou a po stranách. Zahlaďte spoje, poválejte v dlani a vypracujte tak kulatý knedlík.
- Vařte ve vroucí lehce osolené vodě cca 8–10 minut od chvíle, co vyplavou na hladinu. Podávejte s nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a máslem nebo třeba oslazenou zakysanou smetanou.
Tvarohové knedlíky jahodové; foto: Pradobroty.cz
Objevte Pradobroty!
Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.
V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.
Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.