Těsto
- brambory 600 g
- vejce 1 ks
- pšeničná krupice 75 g
- hrubá mouka 200 g + na posypání
- sůl špetka
Náplň
- čerstvé švestky 500 g
Dokončení
- tvrdý tvaroh
- máslo (rozpuštěné )
- moučkový cukr
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a pak najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, vejce, krupici a nakonec prosátou mouku. Vypracujte tužší, ale tvárné těsto.
- Těsto na moukou oprášené ploše rozválejte na výšku asi 3 mm a rozkrájejte ho na čtverce 4 x 4 cm. Do každého kousku zabalte buď celou švestku nebo jen její půlku. Obalte ji těstem a pečlivě uhlaďte a vytvarujte knedlíky.
- Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a lehce ji osolte. Vkládejte knedlíky, opatrně promíchejte, aby se nelepily ke dnu. Na mírnějším stupni vařte, až vyplavou na povrch. Podávejte je přelité máslem, pocukrované, posypané nastrouhaným tvarohem.
Vyzkoušejte také tvarohové knedlíky plněné jahodami podle návodného vieoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE