návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1,5 hodiny
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Kynuté, tvarohové, bramborové – je těžké rozhodnout, jaké ze známých a časem prověřených těst se k těm kterým ovocným knedlíkům nejlíp hodí. Ve spojení se švestkami se častěji než jindy vyskytuje těsto bramborové, za dob našich babiček oblíbené i ve sladkých kombinacích – tak proč to nerisknout?

Článek

Tvarohové knedlíky jahodové Foto:

15 neodolatelných receptů na sladké ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky můžeme hrdě považovat za národní specialitu, která je pro nás téměř synonymem léta. Zjara začínáme jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, volně...

Suroviny (4 porce)

Těsto:

Náplň:

Postup

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a pak najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, vejce, krupici a nakonec prosátou mouku. Vypracujte tužší, ale tvárné těsto.

 

 

Těsto na moukou oprášené ploše rozválejte na výšku asi 3 mm a rozkrájejte ho na čtverce 4 x 4 cm. Do každého kousku zabalte buď celou švestku nebo jen její půlku. Obalte ji těstem a pečlivě uhlaďte a vytvarujte knedlíky.

 

 

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a lehce ji osolte. Vkládejte knedlíky, opatrně promíchejte, aby se nelepily ke dnu. Na mírnějším stupni vařte, až vyplavou na povrch. Podávejte je přelité máslem, pocukrované, posypané nastrouhaným tvarohem.

PRIMA TIP: Debata o vypeckovávání ovoce do různých moučníků nebere konce. Pecky třešní či švestek obsahují vonné oleje a ty přispívají k výraznější chuti hotového pokrmu, ale pro mnohé je jejich vybírání ne zrovna příjemným aspektem jídla. Naši prarodiče to ale také vyřešili dost šalamounsky – místo pecky můžete do švestky vložit oloupanou mandli… a to je tedy opravdu pochutnání.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta  Foto: Švestkové knedlíky z bramborového těsta. Foto: L.A. CREATIVE FOOD