Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

4 porce
do 1,5 hodiny
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z bramborového těsta Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Kynuté, tvarohové, bramborové – je těžké rozhodnout, jaké ze známých a časem prověřených těst se k těm kterým ovocným knedlíkům nejlíp hodí. Ve spojení se švestkami se častěji než jindy vyskytuje těsto bramborové, za dob našich babiček oblíbené i ve sladkých kombinacích – tak proč to nerisknout?
Reklama

Článek

Tvarohové knedlíky jahodové Foto:

15 neodolatelných receptů na sladké ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky můžeme hrdě považovat za národní specialitu, která je pro nás téměř synonymem léta. Zjara začínáme jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, volně...

Suroviny (4 porce)

Těsto:

Náplň:

Reklama

Postup

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a pak najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, vejce, krupici a nakonec prosátou mouku. Vypracujte tužší, ale tvárné těsto.

 

 

Těsto na moukou oprášené ploše rozválejte na výšku asi 3 mm a rozkrájejte ho na čtverce 4 x 4 cm. Do každého kousku zabalte buď celou švestku nebo jen její půlku. Obalte ji těstem a pečlivě uhlaďte a vytvarujte knedlíky.

 

 

Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a lehce ji osolte. Vkládejte knedlíky, opatrně promíchejte, aby se nelepily ke dnu. Na mírnějším stupni vařte, až vyplavou na povrch. Podávejte je přelité máslem, pocukrované, posypané nastrouhaným tvarohem.

Reklama

PRIMA TIP: Debata o vypeckovávání ovoce do různých moučníků nebere konce. Pecky třešní či švestek obsahují vonné oleje a ty přispívají k výraznější chuti hotového pokrmu, ale pro mnohé je jejich vybírání ne zrovna příjemným aspektem jídla. Naši prarodiče to ale také vyřešili dost šalamounsky – místo pecky můžete do švestky vložit oloupanou mandli… a to je tedy opravdu pochutnání.

Švestkové knedlíky z bramborového těsta  Foto: Švestkové knedlíky z bramborového těsta. Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama