Těsto
- brambory 600 g
- špetka soli
- Vejce 1 ks
- krupice 75 g
- hrubá mouka 200 g + na posypání
Náplň
- svěstky 500 g
Dokončení
- tvrdý tvaroh
- rozpuštěné máslo
- moučkový cukr
Článek
15 neodolatelných receptů na sladké ovocné knedlíky
Ovocné knedlíky můžeme hrdě považovat za národní specialitu, která je pro nás téměř synonymem léta. Zjara začínáme jahodovými knedlíky z tvarohového těsta, volně...
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte je vychladnout, oloupejte a pak najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, vejce, krupici a nakonec prosátou mouku. Vypracujte tužší, ale tvárné těsto.
Těsto na moukou oprášené ploše rozválejte na výšku asi 3 mm a rozkrájejte ho na čtverce 4 x 4 cm. Do každého kousku zabalte buď celou švestku nebo jen její půlku. Obalte ji těstem a pečlivě uhlaďte a vytvarujte knedlíky.
Ve velkém hrnci dejte vařit vodu a lehce ji osolte. Vkládejte knedlíky, opatrně promíchejte, aby se nelepily ke dnu. Na mírnějším stupni vařte, až vyplavou na povrch. Podávejte je přelité máslem, pocukrované, posypané nastrouhaným tvarohem.