Suroviny
- čerstvé švestky 10–15 ks
- vejce 1 ks
- žloutek 1 ks
- tvaroh 270 g
- toustový chléb (bez kůrek) 130 g
- hladká mouka 20 g
- máslo 30 g
- cukr krupice 25 g
Na obalení
Postup přípravy
- Povolené máslo vyšlehejte do pěny s cukrem. Poté přidejte vejce, které také pečlivě zašlehejte. Pak přidejte tvaroh a nakonec rozmixovaný toustový chléb a nechte 2 hodiny odpočinout.
- Mezitím opláchněte švestky a vypeckujte je.
- Připravte také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékejte za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidejte cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražte.
- Z odpočinutého těsta dělejte placičky a zabalte do nich suché švestky. Vařte 7–8 minut a po vyndání hned vložte do strouhanky a obalte. Podávejte polité rozpuštěným máslem.
PRIMA TIP: Další tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.