Akademie kvality

Švestkové knedlíky z tvarohovo-toustového těsta obalené ve skořicové strouhance

Moje hodnocení
7x

Jaké je první jídlo ze švestek, které vás napadne? Pozor, nápoje se nepočítají. Takže zaručeně knedlíky! Ty jsou jedním z mála sladkých pokrmů, kterému snad nikdo neodolá. Švestkové knedlíky jsou zkrátka klasika. Tradičně se dělají z kynutého nebo bramborového těsta. My jsme si ale pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toustový chléb. Knedlíky jsou navíc obalené ve skořicové strouhance.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Povolené máslo vyšlehejte do pěny s cukrem. Poté přidejte vejce, které také pečlivě zašlehejte. Pak přidejte tvaroh a nakonec rozmixovaný toustový chléb a nechte 2 hodiny odpočinout.
  2. Mezitím opláchněte švestky a vypeckujte je.
  3. Připravte také skořicovou strouhanku na obalení knedlíků. Strouhanku opékejte za sucha na pánvi dozlatova. Poté přidejte cukr a skořici a ještě chvíli pomalu pražte.
  4. Z odpočinutého těsta dělejte placičky a zabalte do nich suché švestky. Vařte 7–8 minut a po vyndání hned vložte do strouhanky a obalte. Podávejte polité rozpuštěným máslem.

PRIMA TIP: Další tipy a recepty z kvalitních potravin najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty