Marcel Ihnačák

Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka

Moje hodnocení
1x

Nedělní oběd může být lehký a téměř bezpracný, a přesto splňovat náročné zděděné parametry syté masité pečínky. Velkou výhodou kachních stehen je, že jich můžete upéct přesně podle počtu strávníků a doplnit libovolnou přílohou. Červené řepy, brambory a švestky pečením zesládnou a s česnekem a rozmarýnem tvoří chuťový koncert i lákavou podívanou.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 15–20 minut. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, očistěte a překrojte napůl. Švestky vypeckujte, česnek oloupejte.
  2. Kachní stehna vložte do pekáče a obložte je bramborami, řepou, česnekem a švestkami. Přidejte snítku rozmarýnu, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Podlijte vínem, pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut.
  3. Teplotu zvyšte na 220 °C. Alobal sejměte a pečte kachní stehna ještě přibližně 30 minut, až budou křupavá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Marcel Ihnačák

Slovart Hostina Marcel Ihnačák

Hostinu můžete mít každý den, nejen při speciální příležitosti. Stačí málo – kvalitní suroviny, nápadité kombinace chutí a příjemná společnost. protože méně je někdy více.

Známý slovenský šéfkuchař Marcel Ihnačák vás zve na kulinární hostinu: „Nemusí to znamenat jen velkou slavnost nebo hody. Je to i pokrm připravený pro dva, několik blízkých a přátel. Společná snídaně, oběd nebo večeře mohou být dokonalou hostinou, když je připravíme z kvalitních surovin a s láskou. Protože dobré jídlo spojuje lidi, upevňuje vztahy a vytváří nová přátelství. Hostina není o množství, ale hlavně o kvalitě, delikátní chuti a kráse na talíři."

Působivé fotografie nádherné zahrady a jídel vám pomohou vybrat si něco netradičního na snídani, zajímavou polévku, jídlo bez masa, ale i masová, bramborová a sýrová jídla, ryby, těstoviny a dezerty.

Vydalo nakladatelství Slovart.


Přečtěte si také

Recepty