Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj: Hostina
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj:
Hostina
Nedělní oběd může být lehký a téměř bezpracný, a přesto splňovat náročné zděděné parametry syté masité pečínky. Velkou výhodou kachních stehen je, že jich můžete upéct přesně podle počtu strávníků a doplnit libovolnou přílohou. Červené řepy, brambory a švestky pečením zesládnou a s česnekem a rozmarýnem tvoří chuťový koncert i lákavou podívanou.
Postup přípravy
-
Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 15–20 minut. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, očistěte a překrojte napůl. Švestky vypeckujte, česnek oloupejte.
-
Kachní stehna vložte do pekáče a obložte je bramborami, řepou, česnekem a švestkami. Přidejte snítku rozmarýnu, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Podlijte vínem, pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut.
-
Teplotu zvyšte na 220 °C. Alobal sejměte a pečte kachní stehna ještě přibližně 30 minut, až budou křupavá.
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj: Hostina
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka 2
Zdroj:
Hostina
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj: Hostina
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka
Zdroj:
Hostina