Suroviny
- červená řepa (menší ) 4 ks
- brambory (menší ) 4 ks
- čerstvé švestky 4 ks
- česnek 4 stroužky
- kachní stehna 2 ks
- rozmarýn 1 snítka
- olivový olej 2 lžíce
- červené víno (suché ) 200 ml
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a uvařte v osolené vodě doměkka, trvá to zhruba 15–20 minut. Troubu předehřejte na 180 °C. Brambory omyjte, očistěte a překrojte napůl. Švestky vypeckujte, česnek oloupejte.
- Kachní stehna vložte do pekáče a obložte je bramborami, řepou, česnekem a švestkami. Přidejte snítku rozmarýnu, zakápněte olejem, osolte a opepřete. Podlijte vínem, pekáč zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut.
- Teplotu zvyšte na 220 °C. Alobal sejměte a pečte kachní stehna ještě přibližně 30 minut, až budou křupavá.
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka 2 Zdroj: Hostina
Kachní stehna s červenou řepou a se švestkami podle Marcela Ihnačáka Zdroj: Hostina