Suroviny
- vejce 3 ks
- plnotučná hořčice 1 lžička
- máslo (změklé) 1 lžíce
- pomazánkové máslo 2 lžíce
- pažitka (čerstvá)
- sůl
Nechte se při přípravě vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, rozkrojte na půl, žloutky vyndejte do mísy a bílky nastrouhejte na jemném struhadle. Žloutky utřete s máslem a hořčicí, přidejte všechny ostatní ingredience a dobře zamíchejte.
- PRIMA TIP: Můžete vyměnit jednu lžíci pomazánkového másla za jednu lžíci majonézy nebo přidat najemno nakrájenou jarní cibulku.
Vajíčková pomazánka Zdroj: FOODLOVER.CZ
Vyzkoušejte také svěží celerovou pomazánku s mrkví a jablkem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE