Suroviny
- vejce 3 ks
- plnotučná hořčice 1 lžička
- máslo (změklé) 1 lžíce
- pomazánkové máslo 2 lžíce
- pažitka (čerstvá)
- sůl
Nechte se při přípravě vajíčkové pomazánky vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo, oloupejte, rozkrojte na půl, žloutky vyndejte do mísy a bílky nastrouhejte na jemném struhadle. Žloutky utřete s máslem a hořčicí, přidejte všechny ostatní ingredience a dobře zamíchejte.
- PRIMA TIP: Můžete vyměnit jednu lžíci pomazánkového másla za jednu lžíci majonézy nebo přidat najemno nakrájenou pažitku nebo jarní cibulku.

Vyzkoušejte také retro vajíčkový salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Retro vajíčkový salát podle norem z roku 1976
