návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Švestková bublanina

Hodnoceno: 4x
6 porcí
do 1 hodiny
Švestková bublanina
Autor: Marek Kučera Švestková bublanina
Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky – nic vám nebrání využít třešničky!

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypte cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.
  2. Mouku, cukr, vanilku a smetanu prošlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu prošlehejte dohladka.
  3. Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.
Švestková bublanina
Autor: Marek Kučera Švestková bublanina

 Další báječné hrnkové moučníky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Letní číslo časopisu Prima FRESH 2019

Užijte si léto plné nejen kulinárních zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: clafoutis , Sladké , Francouzské kuchyně