Švestková bublanina

Moje hodnocení
6x

Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky – nic vám nebrání využít třešničky!

6 porcí
60 minut
francouzská

Suroviny

  • máslo na vymazání formy
  • cukr krupice na vysypání formy
  • švestky nebo slívy, vypeckované 7–10 ks
  • hladká mouka 1/3 hrnku
  • cukr krupice 1/3 hrnku
  • vanilková esence 1 lžička
  • smetana ke šlehání 1 hrnek
  • vejce 3 ks

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypte cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.
  2. Mouku, cukr, vanilku a smetanu prošlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu prošlehejte dohladka.
  3. Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.

Další báječné hrnkové moučníky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty