Švestková bublanina
Zdroj: Marek Kučera
Švestková bublanina
Zdroj:
Marek Kučera
Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky – nic vám nebrání využít třešničky!
6 porcí
60 minut
francouzská
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypte cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.
-
Mouku, cukr, vanilku a smetanu prošlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu prošlehejte dohladka.
-
Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.
Švestková bublanina
Zdroj: Marek Kučera
Švestková bublanina
Zdroj:
Marek Kučera
Další báječné hrnkové moučníky najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: