Najděte si recept
Na co máte chuť?

Švestková bublanina
Ano, my víme, má být správně třešňová. Ale recept jsme si vypůjčili z francouzské kuchyně, kde se tzv. clafoutis peče v trochu vláčnější podobě a těsto připomíná spíš palačinky. A tam se do bublaniny dává různé ovoce, dokonce i fíky – nic vám nebrání využít třešničky!
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- máslo na vymazání formy
- cukr krupice na vysypání formy
- švestky nebo slívy, vypeckované 7–10 ks
- hladká mouka 1/3 hrnku
- cukr krupice 1/3 hrnku
- vanilková esence 1 lžička
- smetana ke šlehání 1 hrnek
- vejce 3 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací formu o objemu 2 litry vymažte máslem a vysypte cukrem. Rozložte do ní švestky řeznou plochou nahoru.
- Mouku, cukr, vanilku a smetanu prošlehejte dohladka. Přidejte vejce a znovu prošlehejte dohladka.
- Těstíčkem zalijte švestky ve formě, vložte do trouby a pečte 35 až 40 minut nebo až těsto vyběhne a zezlátne. Clafoutis podávejte horké, výtečné je ke zmrzlině.