Suroviny
- Dýňové pyré ((viz recept níže)) 80 g
- med 2 lžíce
- mletá skořice 1/2 lžičky
- mletý zázvor (sušený ) 1/2 lžičky
- kardamom (mletý ) 1 špetka
- mléko 300 ml
- espresso (nebo 120 ml silné kávy) 4 ks
Postup přípravy
- Dýňové pyré protlačte jemným sítem, aby později nebyly v kávě kousky dýně. Do medu zamíchejte koření. Obojí rovnoměrně rozdělte do sklenic.
- V napěňovači mléka napěňte mléko, nebo ho zahřívejte v hrnci a přitom šlehejte metlou do pěny, ale pozor, ať se mléko nevaří. Napěněné mléko rozlijte na pyré.
- Do každé sklenice vlijte opatrně espresso. Čím pomaleji ho nalijete, tím spíše zůstanou jednotlivé vrstvy neporušené.