Dýňové latte macchiato s kořením
Zdroj: kuchařka Dokonalá dýně
Dýňové latte macchiato s kořením
Zdroj:
kuchařka Dokonalá dýně
Moje hodnocení
6x
Jakmile poprvé zavoní dýňová káva, je jasné, že přichází zima. Okořenit kávu už napadlo spoustu lidí, ale až v Americe ji doplnili dýňovým pyré, které ji navzdory prvnímu dojmu dává nádhernou plnou texturu a chuť a z obyčejné kávy dělá sváteční pití, které poslouží zároveň i jako malá svačinka.
Dýňové pyré protlačte jemným sítem, aby později nebyly v kávě kousky dýně. Do medu zamíchejte koření. Obojí rovnoměrně rozdělte do sklenic.
V napěňovači mléka napěňte mléko, nebo ho zahřívejte v hrnci a přitom šlehejte metlou do pěny, ale pozor, ať se mléko nevaří. Napěněné mléko rozlijte na pyré.
Do každé sklenice vlijte opatrně espresso. Čím pomaleji ho nalijete, tím spíše zůstanou jednotlivé vrstvy neporušené.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Dýně získává stále větší oblibu i v našich zeměpisných šířkách, ale dýňová polévka nebo pečená dýně ve směsi zeleniny už začíná nudit. Naštěstí přichází Anna Walzová se svojí kuchařkou Dokonalá dýně, ve které představuje zajímavé recepty z této oranžové krásky na celý rok. Můžete z ní upéct chleba, nebo dezert, připravit mnohachodový oběd i si odpočinout při kávě. S dýní nuda rozhodně nehrozí.