Do masových směsí, polévek i těstovin. Mleté maso má široké využití v různých kuchyních celého světa a můžete pracovat i s různými druhy. V našem dnešním výběru receptů si vybere určitě každý.
Pestrá sbírka specialit z mletého masa. A nezůstane jen u sekané!
Pokud nemáte příliš velké zkušenosti s přípravou masa, mleté je vhodnou volbou. Můžete si ho dochutit podle svého, snadno ho orestujete na pánvi nebo upečete v troubě a seženete ho v každém obchodě. Zároveň si mleté maso můžete sami namlít a zvolit si oblíbenou kombinaci mas.
Teď už ale pojďme k receptům!
Milovaná sekaná
V české kuchyni jde o milovanou pochoutku, kterou určitě znáte v klasickém provedení z mixu mletého hovězího a vepřového. Nebojte se ale sáhnout i po krůtím nebo jelením mase, taková sekaná se jistě dostane na seznam vašich oblíbenců.
Recepty z jedné pánve nebo pekáče
Jídla z jednoho pekáče jsou vždy skvělou volbou, obzvlášť ve chvílích, kdy nemáte tolik času na vyvařování nebo si chcete ušetřit pár hrnců na mytí nádobí. Zkusit můžete kubánskou směs, zapečenou dýni nebo třeba cuketové rolky plněné mletým krůtím masem.
Polévky s mletým masem
V zimě jsou hřejivé polévky to pravé ořechové. Nemusíte ale spoléhat jen na klasické vývary nebo krémové polévky, něco do sebe mají i chutné polévky právě s mletým, které zasytí zase o něco víc. Ať už se rozhodnete uvařit fazolačku, zeleninovou polévku, nebo boršč.
Těstoviny a gnocchi
Jistě, v italské kuchyni na mleté maso narazíte úplně běžně. Patří do běžných těstovin, lasagní, ale bez problému ho můžete přidat i do receptů na gnocchi. Nebojte se při vaření masové směsi experimentovat s bylinkami nebo zajímavým kořením.
Asijské chutě
Ani asijské speciality u nás nechybí, právě díky snadné přípravě. Stir-fry, asijské nudle nebo smažená rýže, to je naprostý základ. Pak už si jen můžete pohrát s dalšími ingrediencemi, jako jsou různé druhy zeleniny, oříšků nebo omáček.
Plněné speciality
A závěrem tu máme recepty na jídla, která můžete naplnit mletým masem nebo třeba zeleninou. Ano, ani na plněná rajčata jsme nezapomněli!
Zdroj: autorský text
redaktorka FTV Prima