Suroviny
- mleté hovězí maso 500 g
- gnocchi (bramborové ) 500 g
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- drcená rajčata 400 g
- bílé víno (suché ) 0,5 dl
- provensálské koření (provensálské koření) 1/2 lžičky
- smetana na vaření (krémová (15–16 %) nebo ke šlehání) 100 g
- mozzarella (v nálevu) 100 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Česnek očistěte a nasekejte nadrobno.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm česnek, jakmile se rozvoní, přidejte mleté maso a orestujte.
- Když je maso zvenku orestované, přilijte víno a nechte odpařit. Poté přidejte rajčata, sůl, pepř a provensálské bylinky a společně provařte.
- Nakonec přilijte smetanu a opět 2 minuty provařte.
- Mozzarelu vydejte z nálevu a nechte okapat. Poté ji natrhejte na kousky.
- Do pánve nyní přendejte noky – už nevařte. Jen promíchejte.
- Vše přemístěte do zapékací mísy, nahoru dejte kousky mozzarely a dejte do trouby zapéct na 20 minut.
- Na talíři můžete ozdobit bazalkou a microgreens.