Suroviny
- olej (rostlinný nebo olivový) 1 lžíce
- cibule (oloupaná a nakrájená) 1 ks
- zelená paprika (nakrájená) 1/2 ks
- česnek 3 stroužky
- mleté maso (s převahou hovězího) 750 g
- bílé víno 75 ml
- krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g
- voda 120 ml
- rajský protlak 60 g
- olivy (plněné, nakrájené na plátky) 1 hrst
- sušené rozinky 1 hrst
- oregano (sušené ) 1 lžička
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej. Vsypte cibuli, papriku a česnek. Za pravidelného promíchávání smažte, až zelenina zvláční a rozvoní se.
- Přidejte maso a opékejte ho za rozmělňování vařečkou asi 4 až 5 minut, až trochu zhnědne. (Pustí-li maso hodně tuku, odeberte ho a použijte jinak).
- Přidejte rajčata a vařte, až změknou, rozmačkávejte je přitom vařečkou. Vlijte víno, vodu a přidejte protlak. Dobře promíchejte a uveďte do varu. Vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.
- Snižte příkon a směs vařte 15 až 20 minut, až zhoustne. Osolte ji a opepřete. Picadillo podávejte horké, hodí se k němu čerstvé pečivo i třeba rýže.