Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kubánské picadillo

4 porce
do 1 hodiny
Kubánské picadillo
Kubánské picadillo Autor: Marek Kučera
Mleté maso na sebe tentokrát bere podobu proslulého pokrmu vonícího Karibikem. Pusťte si salsu a zapalte doutník…
Reklama
Reklama

Postup

  1. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej. Vsypte cibuli, papriku a česnek. Za pravidelného promíchávání smažte, až zelenina zvláční a rozvoní se.
  2. Přidejte maso a opékejte ho za rozmělňování vařečkou asi 4 až 5 minut, až trochu zhnědne. (Pustí-li maso hodně tuku, odeberte ho a použijte jinak).
  3. Přidejte rajčata a vařte, až změknou, rozmačkávejte je přitom vařečkou. Vlijte víno, vodu a přidejte protlak. Dobře promíchejte a uveďte do varu. Vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.
  4. Snižte příkon a směs vařte 15 až 20 minut, až zhoustne. Osolte ji a opepřete. Picadillo podávejte horké, hodí se k němu čerstvé pečivo i třeba rýže.
Reklama
Kubánské picadillo
Kubánské picadillo
Marek Kučera

Další zajímavé recepty z mletého masa najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH

Vychutnejte si podzim plný barev, chutí a vůní s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: bez lepku , Karibská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama