Kubánské picadillo

Moje hodnocení
4x

Mleté maso na sebe tentokrát bere podobu proslulého pokrmu vonícího Karibikem. Pusťte si salsu a zapalte doutník…

4 porce
60 minut
karibská

Suroviny

  • rostlinný nebo olivový olej 1 lžíce
  • cibule, oloupaná a nakrájená 1 ks
  • zelená paprika, nakrájená 1/2 ks
  • česnek 3 stroužky
  • mleté maso (s převahou hovězího) 750 g
  • bílé víno 75 ml
  • konzervovaná krájená rajčata 400 g
  • voda 120 ml
  • rajčatový protlak 60 g
  • plněné olivy, nakrájené na plátky 1 hrst
  • rozinky 1 hrst
  • sušené oregano 1 lžička
  • mletý římský kmín 1 lžička
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej. Vsypte cibuli, papriku a česnek. Za pravidelného promíchávání smažte, až zelenina zvláční a rozvoní se.
  2. Přidejte maso a opékejte ho za rozmělňování vařečkou asi 4 až 5 minut, až trochu zhnědne. (Pustí-li maso hodně tuku, odeberte ho a použijte jinak).
  3. Přidejte rajčata a vařte, až změknou, rozmačkávejte je přitom vařečkou. Vlijte víno, vodu a přidejte protlak. Dobře promíchejte a uveďte do varu. Vmíchejte olivy, rozinky, oregano a římský kmín.
  4. Snižte příkon a směs vařte 15 až 20 minut, až zhoustne. Osolte ji a opepřete. Picadillo podávejte horké, hodí se k němu čerstvé pečivo i třeba rýže.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty