Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy
Zdroj: Klára Michalová
Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy
Zdroj:
Klára Michalová
Zelené fazolky jsou báječná zelenina. Stačí jim celkem krátká příprava, při které si zachovají svou křupavost. Je to tedy ideální surovina do asijských stir-fry pokrmů. S mletým masem a arašídy z nich připravíte super večeři do 20 minut.
Postup přípravy
-
Do woku nebo vysoké pánve dejte olej, najemno nasekaný zázvor a česnek a případně nasekané chilli papričky, pokud je používáte.
-
Poté přidejte mleté maso, rozdělte ho vařečkou na malé kousky a restujte lehce dohněda.
-
Přidejte arašídy, červenou papriku nakrájenou na malé kostičky a zelené fazolky na malé kousky (nejprve odstřihněte konce se stonkem). Restujte 5 minut.
-
Mezitím v hrnku smíchejte omáčku, použijte světlou a tmavou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, cukr a ocet.
-
Přilijte omáčku k masu, zamíchejte, přikryjte a nechte dusit asi 3-5 minut, až fazolky trochu změknou, ale stále budou křupavé.
-
Nakonec smíchejte škrob se studenou vodou a přilijte do pánve. Nechte půl minuty vařit, až omáčka zhoustne (nebude jí moc, ale to je záměr, toto je tzv. suché stir-fry).
-
Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi dle vlastního výběru.
Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy
Zdroj: Klára Michalová
Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy
Zdroj:
Klára Michalová
Další tipy na rychlá asijská stir-fry