Rychlé stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a arašídy

Moje hodnocení
4x

Zelené fazolky jsou báječná zelenina. Stačí jim celkem krátká příprava, při které si zachovají svou křupavost. Je to tedy ideální surovina do asijských stir-fry pokrmů. S mletým masem a arašídy z nich připravíte super večeři do 20 minut.

4 porce
30 minut
asijská

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Do woku nebo vysoké pánve dejte olej, najemno nasekaný zázvor a česnek a případně nasekané chilli papričky, pokud je používáte.
  2. Poté přidejte mleté maso, rozdělte ho vařečkou na malé kousky a restujte lehce dohněda.
  3. Přidejte arašídy, červenou papriku nakrájenou na malé kostičky a zelené fazolky na malé kousky (nejprve odstřihněte konce se stonkem). Restujte 5 minut.
  4. Mezitím v hrnku smíchejte omáčku, použijte světlou a tmavou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, cukr a ocet.
  5. Přilijte omáčku k masu, zamíchejte, přikryjte a nechte dusit asi 3-5 minut, až fazolky trochu změknou, ale stále budou křupavé.
  6. Nakonec smíchejte škrob se studenou vodou a přilijte do pánve. Nechte půl minuty vařit, až omáčka zhoustne (nebude jí moc, ale to je záměr, toto je tzv. suché stir-fry).
  7. Podávejte s jasmínovou rýží nebo nudlemi dle vlastního výběru.

Další tipy na rychlá asijská stir-fry

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty