Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál
Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Zdroj:
Jíme zdravě Velikonoční speciál
Příjemný způsob zužitkování vykoledovaných vajec. Krůtí maso patří mezi nejzdravější kvůli nízkému obsahu tuků a vysokému podílu bílkovin a minerálů, ten zvýší ještě vařená vejce a bylinky. Použít můžete libovolnou kombinaci ze zahrádky nebo truhlíku.
Postup přípravy
-
Ve vroucí vodě uvařte vejce natvrdo – od bodu varu to trvá 7–8 minut na středním stupni. Pak je slijte, zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
-
Mezitím promíchejte ve větší míse mleté maso s vinným octem, olejem, majoránkou, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, špenát a petrželku nasekejte nahrubo. Přimíchejte vše k masu tak, aby vznikla kompaktní směs.
-
Troubu předehřejte na 190 °C. Do zapékací nádoby o rozměrech 30 x 40 cm vložte polovinu masové směsi. Vytvarujte z ní šišku silnou 3 cm. Na její střed naskládejte vejce a lehce je do ní zatlačte. Zakryjte zbylou masovou směsí a vytvarujte opět šišku. Sekanou při tvarování vždy lehce zmáčkněte, aby se nerozpadala, a uhlaďte všechny nerovnosti.
-
Podlijte 250 ml vody, sekanou potřete svrchu hořčicí a pečte 35–40 minut dozlatova. Vyjměte, nechte chvilku zchladnout, nakrájejte na 1cm plátky a podávejte.
Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Zdroj: Jíme zdravě Velikonoční speciál
Velikonoční krůtí sekaná s vejci
Zdroj:
Jíme zdravě Velikonoční speciál