Jirka Michal

Proslulá sekaná z řeznictví Naše maso

Moje hodnocení
16x

Recept do Našeho masa přinesl řezník Jirka Michal. S tímhle receptem svojí babičky vyhrál interní soutěž o nejlepší sekanou a od té doby ji můžete ochutnat i vy, protože ji v řeznictví přesně takhle pečou. Pokud ji budete chtít zkusit doma, doporučujeme nakoupit kvalitní maso a umlít si ho doma. Kombinace libového hovězího a vepřového s tučnějším bůčkem dodá sekané skvělou chuť i šťavnatost.

12 porcí
90 minut
česká

Suroviny

  • prorostlý hovězí krk, namletý 400 g
  • vepřový bok bez kosti a kůže, namletý 500 g
  • vepřová plec, namletá 700 g
  • mléko 150 ml
  • housky, nakrájené na kostičky 100 g
  • cibule, najemno nakrájená 1 ks
  • česnek, drcený 2 stroužky
  • vejce, prošlehaná 2 ks
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • kmín (drcený kmín)
  • majoránka

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Mléko nalijte do mísy a namočte do něj kostičky housky. Mleté maso promíchejte se všemi ingrediencemi kromě housky.
  2. Propracovávejte tak dlouho, dokud se nebude směs lepit na prsty. Přidejte housku a ještě jednou pořádně promíchejte.
  3. Vytvarujte dva válečky, se kterými ještě několikrát hoďte o prkýnko, aby se ze směsi dostal vzduch. Navlhčenými dlaněmi uhlaďte do podlouhlých šišek. Nechte v lednici minimálně půl dne odpočinout, aby se sekaná zatáhla a držela pohromadě.
  4. Šišky dejte do pekáčku, lehce podlijte vodou a pečte 30 minut na 180 °C a poté dalších 30 minut na 150 °C.

Naše maso

Výběrové řeznictví Naše maso v Dlouhé ulici v Praze nabízí stařené, vyzrálé a odleželé hovězí maso plemene český strakatý skot a přeštické vepřové. V nabídce jsou také výtečné uzeniny vyrobené podle tradičních receptur pod dohledem mistra řezníka Františka Kšány ml. To ale není ani zdaleka vše – v řeznictví si můžete vybrat i další druhy masa a uzenin od prověřených dodavatelů, ale najdete zde i doplňkový prodej koření, vývarů, olejů, omáček, a také kvalitní nože.

Maso a uzeniny koupíte i on-line na eshop.nasemaso.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jirka Michal


Přečtěte si také

Recepty