Oblíbenou sekanou vejce, vykukující jako drahokam uprostřed, povýší na ušlechtilý kousek. A když dostane vláčně křupavý kabátec à la svíčková Wellington, můžeme mluvit i o povýšení do šlechtického stavu à la Prima Fresh.
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso dejte do mísy a promíchejte s jablkem, hořčicí, nastrouhaným sýrem, okořeňte a zahustěte strouhankou tak, abyste získali vláčnou a tvárnou hmotu.
Pokud nemáte rozválené těsto, vyválejte ho na plát velikosti asi 30 x 45 cm a výšce ½ cm. Doprostřed těsta rozložte polovinu masa a okraje potřete rozšlehaným syrovým vejcem. Na maso naskládejte podélně za sebou uvařená vejce, zakryjte zbylým mletým masem a rukama vytvarujte do podlouhlého válečku. Sekanou pak zabalte do těsta a spoj asi centimetr přeložte přes sebe. 3. Kratší konce těsta zahrňte pod sekanou, aby vznikl úhledný balíček. Potřete ho vajíčkem, těsto několikrát propíchněte a posypte hrubou solí a kmínem.
Sekanou pečte asi 50 minut až 1 hodinu, před podáváním ji nechte nejméně 15 minut chladnout. Podávejte krájenou na plátky.