Kitchen Story

Cuketové rolky s mletým krůtím masem v rajčatové omáčce

Moje hodnocení
12x

Máte rádi cuketu a přemýšlíte, co byste si z ní připravili? Máme pro vás perfektní tip, který spojuje její neutrální chuť s voňavými rajčaty, mletým krůtím masem a hromadou bylinek. Kombinace, které nelze odolat. A když je navíc celé jídlo zasypáno sýrem, je jasno. Pokrmy z jednoho pekáče jsou zkrátka pecka!

4 porce
90 minut

Rolky

Omáčka

Postup přípravy

  1. Cukety pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu pak otřete kuchyňskou utěrkou.
  2. Troubu předehřejte na 190 °C.
  3. Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nahrubo nasekanou bazalku, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu a mozzarellu. Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
  4. Z masa vytvořte malý váleček a ten opatrně zabalte do plátku cukety. Takto vytvořené rolky skládejte do zapékací mísy.
  5. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Pánev s olejem rozehřejte a orestujte do sklovata cibuli a přidejte česnek. Ještě chvíli restujte a pak vmíchejte protlak, krájená rajčata a nasekanou bazalkou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, odstavte z plotny.
  6. Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy k rolkám a zasypte nastrouhaným parmazánem.
  7. Vložte do rozpálené trouby a pečte dozlatova 35–40 minut.

PRIMA TIP: Servírujte s těstovinami nebo třeba opečenou bagetou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty