Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketové rolky s mletým krůtím masem v rajčatové omáčce
Suroviny (4–6 porce)
Rolky:
- středně velké cukety 2 ks
- mleté krůtí maso 700 g
- vejce 1 ks (75 g)
- česnek 2 stroužky
- čerstvá bazalka 1 hrst
- strouhanka 4 lžíce
- slanina 50 g
- mozzarella 150 g
- sůl, pepř
Omáčka:
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- protlak 2 lžíce
- krájená rajčata 400 g
- čerstvá bazalka 1 hrst
- sůl, pepř, cukr
- parmazán 50 g
- olivový olej 1 lžíce
Postup
- Cukety pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu pak otřete kuchyňskou utěrkou.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nahrubo nasekanou bazalku, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu a mozzarellu. Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
- Z masa vytvořte malý váleček a ten opatrně zabalte do plátku cukety. Takto vytvořené rolky skládejte do zapékací mísy.
- Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Pánev s olejem rozehřejte a orestujte do sklovata cibuli a přidejte česnek. Ještě chvíli restujte a pak vmíchejte protlak, krájená rajčata a nasekanou bazalkou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, odstavte z plotny.
- Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy k rolkám a zasypte nastrouhaným parmazánem.
- Vložte do rozpálené trouby a pečte dozlatova 35–40 minut.
PRIMA TIP: Servírujte s těstovinami nebo třeba opečenou bagetou.
Kitchen story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.