Rolky
- cuketa (středně velké ) 2 ks
- krůtí mleté maso 700 g
- vejce 1 ks (75 g)
- česnek 2 stroužky
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- strouhanka 4 lžíce
- slanina 50 g
- mozzarella 150 g
- sůl
- pepř
Omáčka
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- rajský protlak 2 lžíce
- krájená rajčata 400 g
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- parmazán 50 g
- olivový olej 1 lžíce
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cukety pomocí mandolíny nebo ostrého nože nakrájejte na dlouhé tenké plátky. Osolte z obou stran a nechte 20 minut vypotit. Přebytečnou vodu pak otřete kuchyňskou utěrkou.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, prolisovaný česnek, nahrubo nasekanou bazalku, strouhanku a na kostičky nakrájenou slaninu a mozzarellu. Ochuťte solí, pepřem a dobře promíchejte.
- Z masa vytvořte malý váleček a ten opatrně zabalte do plátku cukety. Takto vytvořené rolky skládejte do zapékací mísy.
- Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na drobné kostičky. Pánev s olejem rozehřejte a orestujte do sklovata cibuli a přidejte česnek. Ještě chvíli restujte a pak vmíchejte protlak, krájená rajčata a nasekanou bazalkou. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, odstavte z plotny.
- Rajčatovou omáčku nalijte do zapékací mísy k rolkám a zasypte nastrouhaným parmazánem.
- Vložte do rozpálené trouby a pečte dozlatova 35–40 minut.
PRIMA TIP: Servírujte s těstovinami nebo třeba opečenou bagetou.