Suroviny
- sádlo 1 lžíce
- mleté hovězí maso 500 g
- římský kmín (mletý) 1 lžička
- sušená cibule 1 lžička
- krájená rajčata 1 plechovka (400 g)
- chilli omáčka (fermentovaná) 2-3 lžíce + k podávání
- tacos 1 balení
- sůl
- cukr 1 špetka
- polotvrdý sýr (např. čedar)
- římský salát (nebo ledový, k podávání)
Postup přípravy
- V silnostěnné velké pánvi nebo širokém kastrolu rozehřejte při střední teplotě sádlo. Přidejte mleté maso a vidličkou (nebo mačkadlem na brambory) ho rozmělňujte, aby se netvořily hrudky.
- Opékejte maso ze všech stran, až začne hnědnout. Vmíchejte kmín a cibuli, vlijte rajčata a dobře promíchejte. Rajčata také podrťte vařečkou nebo mačkadlem, aby se v omáčce nedělaly hrudky.
- Vařte do zhoustnutí, asi 15 minut. Na závěr vmíchejte chilli omáčku a případně upravte dochucení solí a cukrem, je-li třeba.
- Naplňte tacos, hojně je posypte nastrouhaným sýrem, na míse proložte listy salátu a nezapomeňte přidat chilli omáčku, aby si každý mohl tacos přiostřit podle sebe.
Vyzkoušejte recept na domácí fermentovanou chilli omáčku, která se k těmto tacos skvěle hodí