Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čínské cuketové placky s mletým masem a Ponzu omáčkou
Různé placky a placičky si našly cestu snad do všech světových kuchyní. Jsou rychle hotové a dají se připravit z různé zeleniny, luštěnin, obilovin i masa. V asijských kuchyních se často připravují placky, které se namáčejí do výrazných omáček a servírují se jako snídaně nebo lehká a rychlá večeře. Zkuste třeba tyto lívance z cukety, do kterých se přidává mleté maso, díky tomu zastoupí i hlavní chod. Pokud usmažíte menší placičky, jsou skvělé i jako pohoštění na večírek.
do 30 minut
2 porce
Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:
PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového.
Suroviny (2 porce)
Maso:
- mleté vepřové maso 150 g
- sójová omáčka Kikkoman 1 lžíce
- čínské víno Shaoxing 1 lžička
- čerstvý zázvor 1cm kousek
Placky:
- cuketa 250 g (1 ks)
- sůl 3/4 lžičky
- vejce 2 ks
- jarní cibulky 2 ks
- mletý bílý pepř 1/4 lžičky
- sezamový olej 1 lžička
- cukr 1/2 lžičky
- hladká mouka 1/2 hrnku
- olej na smažení
- sezamová semínka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mleté maso dejte do misky. Přilijte sójovou omáčku Kikkoman a čínské víno Shaoxin. Přimíchejte nastrouhaný zázvor a nechte 10 minut odstát.
- Do mísy nastrouhejte nahrubo omytou cuketu a vmíchejte sůl. Nechte asi 10 minut odstát. Cuketa pustí dost vody, ale neslévejte ji.
- Rozehřejte nepřilnavou pánev o průměru 24 cm. Vlijte lžíci oleje a na pánev dejte mleté maso. Vařečkou ho rozmělněte na kousky a nechte opéct dohněda. Poté ho vyndejte z pánve do misky a nechte trochu vychladnout.
- Mezitím připravte těstíčko na placky. K nastrouhané cuketě dejte jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, vejce, bílý pepř, cukr, sezamový olej a hladkou mouku. prošlehejte dohladka a nakonec vmíchejte opečené maso.
- Pánev vytřete ubrouskem a nechte ji znova rozpálit. Vlijte 2 lžíce oleje a do pánve dejte polovinu těstíčka, rozhrňte je rovnoměrně po celé pánvi, posypte sezamovými semínky a opékejte dozlatova. Poté placku obraťte a nechte ji opéct z druhé strany. Hotovou placku nechte okapat na papírovém ubrousku. Stejně opečte i placku z druhé poloviny těsta.
- Omáčku Kikkoman Ponzu Lemon dejte do mističky. Pokud máte rádi ostré, můžete přimíchat trochu srirachy nebo chilli oleje. Navrch nasypte trochu sezamových semínek, případně nakrájené zelené konce z jarních cibulek.
- Placky nakrájejte na klínky a podávejte s Ponzu omáčkou k namáčení.