Čínské cuketové placky s mletým masem a Ponzu omáčkou

Moje hodnocení
9x

Různé placky a placičky si našly cestu snad do všech světových kuchyní. Jsou rychle hotové a dají se připravit z různé zeleniny, luštěnin, obilovin i masa. V asijských kuchyních se často připravují placky, které se namáčejí do výrazných omáček a servírují se jako snídaně nebo lehká a rychlá večeře. Zkuste třeba tyto lívance z cukety, do kterých se přidává mleté maso, díky tomu zastoupí i hlavní chod. Pokud usmažíte menší placičky, jsou skvělé i jako pohoštění na večírek.

2 porce
30 minut
asijská

Maso

Placky

K podávání

Další výborné recepty s omáčkami Kikkoman najdete v našem speciálu:

PRIMA TIP: Zvýhodněná akce na omáčky Kikkoman proběhne v Globusu v termínu 1.–20. září 2020. Doplňte zásoby nebo vyzkoušejte něco nového.

Postup přípravy

  1. Mleté maso dejte do misky. Přilijte sójovou omáčku Kikkoman a čínské víno Shaoxin. Přimíchejte nastrouhaný zázvor a nechte 10 minut odstát.
  2. Do mísy nastrouhejte nahrubo omytou cuketu a vmíchejte sůl. Nechte asi 10 minut odstát. Cuketa pustí dost vody, ale neslévejte ji.
  3. Rozehřejte nepřilnavou pánev o průměru 24 cm. Vlijte lžíci oleje a na pánev dejte mleté maso. Vařečkou ho rozmělněte na kousky a nechte opéct dohněda. Poté ho vyndejte z pánve do misky a nechte trochu vychladnout.
  4. Mezitím připravte těstíčko na placky. K nastrouhané cuketě dejte jarní cibulky nakrájené na tenká kolečka, vejce, bílý pepř, cukr, sezamový olej a hladkou mouku. prošlehejte dohladka a nakonec vmíchejte opečené maso.
  5. Pánev vytřete ubrouskem a nechte ji znova rozpálit. Vlijte 2 lžíce oleje a do pánve dejte polovinu těstíčka, rozhrňte je rovnoměrně po celé pánvi, posypte sezamovými semínky a opékejte dozlatova. Poté placku obraťte a nechte ji opéct z druhé strany. Hotovou placku nechte okapat na papírovém ubrousku. Stejně opečte i placku z druhé poloviny těsta.
  6. Omáčku Kikkoman Ponzu Lemon dejte do mističky. Pokud máte rádi ostré, můžete přimíchat trochu srirachy nebo chilli oleje. Navrch nasypte trochu sezamových semínek, případně nakrájené zelené konce z jarních cibulek.
  7. Placky nakrájejte na klínky a podávejte s Ponzu omáčkou k namáčení.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty