redakce Prima FRESH

Shawarma polévka s cizrnou a mletým masem

Moje hodnocení
11x

Tento typ polévek už lze bez předsudků považovat za hlavní chod. Nejenže v nich stojí lžíce, ale jsou plné masa, luštěnin a zeleniny, takže krásně zasytí. Speciálně tato polévka okouzlí dokonalým mixem koření ve stylu shawarma, doporučujeme kořenicí směsi udělat rovnou násobné množství a používat třeba na pečené nebo grilované maso.

4 porce
60 minut
arabská

Shawarma kořenicí směs

Polévka

K podávání

Postup přípravy

  1. Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci. Přihoďte nasekaný česnek a nakrájenou cibuli. Restujte asi minutu, až začne zelenina měknout.
  2. Do hrnce přidejte mleté maso a snažte se ho vařečkou rozdělit na malé kousky. Jakmile maso ztratí růžovou barvu a začne se zbarvovat dohněda, přidejte směs koření.
  3. Restujte minutu, až se koření rozvoní, poté přidejte rajský protlak a společně restujte další minutu.
  4. Přidejte mrkev, žampiony, slitou cizrnu, krájená rajčata a vývar nebo vodu. Dobře promíchejte a přiveďte k varu. Pokud se vám polévka zdá příliš hustá, můžete přidat další tekutinu.
  5. Hrnec přikryjte poklicí, zmírněte oheň tak, aby polévka jen mírně probublávala. Vařte asi 15 minut, až bude mrkev měkká. Vmíchejte nahrubo posekaný špenát a pár vteřin míchejte, až listy špenátu zavadnou.
  6. Dochuťte solí, pepřem a případně kajenským pepřem, pokud chcete jídlo více pikantní.
  7. Polévku nandejte do misek, přidejte plnou lžíci bílého jogurtu a posypte nasekaným koriandrem.

PRIMA TIP: Kromě jehněčího nebo hovězího masa můžete použít i telecí, krůtí nebo kuřecí maso. Nebojte se přidat ani další zeleninu, hodí se zelené fazolky, červená paprika, cuketa nebo lilek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty