Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jednoduchá dýňová polévka
Dýně je tradičně spíše podzimní ingrediencí, ale naštěstí se velmi dobře uchovává, a proto si její skvělou chuť můžeme užívat až do jara. I ta nejjednodušší příprava dýňové polévky vás překvapí plnou chutí. Zkrátka – v jednoduchosti je síla... :)
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
- Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte.
- Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným feta sýrem, případně drceným chilli.
PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete přidat do polévky čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče nebo v základu orestujte kousek nastrouhaného zázvoru. Dýně Hokkaido je pro přípravu nejjednodušší, protože se jako jediná nemusí loupat. Můžete ale vyzkoušet i jiné druhy dýní, například máslovou nebo muškátovou.