návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jednoduchá dýňová polévka

Hodnoceno: 370x
4 porce
do 30 minut
Jednoduchá dýňová polévka
Autor: iStock Jednoduchá dýňová polévka
Dýně je tradičně spíše podzimní ingrediencí, ale naštěstí se velmi dobře uchovává, a proto si její skvělou chuť můžeme užívat až do jara. I ta nejjednodušší příprava dýňové polévky vás překvapí plnou chutí. Zkrátka – v jednoduchosti je síla... :)

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olivový olej a pozvolna na něm opékejte cibuli. Až zesklovatí, tak přidejte pokrájenou dýni a opékejte dalších 10 minut.
  2. Zalijte vývarem a vařte zhruba dalších 15 minut, dokud nebude dýně měkká. Rozmixujte ručním mixérem, přilijte smetanu, dochuťte solí a pepřem a ještě pár minut povařte.
  3. Polévku podávejte posypanou opečenými dýňovými semínky, rozdrobeným feta sýrem, případně drceným chilli.

PRIMA TIP: Pro výraznější chuť můžete přidat do polévky čerstvě vymačkanou šťávu z pomeranče nebo v základu orestujte kousek nastrouhaného zázvoru. Dýně Hokkaido je pro přípravu nejjednodušší, protože se jako jediná nemusí loupat. Můžete ale vyzkoušet i jiné druhy dýní, například máslovou nebo muškátovou.

Jednoduchá dýňová polévka
Jednoduchá dýňová polévka
Související témata: dýňová polévka , dýně Hokkaido , Polévky